Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ötken’den gençlere tavsiye: Kimliğinize sahip çıkın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon
Ötken’den gençlere tavsiye: Kimliğinize sahip çıkın

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümüöğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” projesinin yeni konuğu akademisyen, yazar Prof. Dr. Sadettin Ökten oldu.
GÜNÜMÜZ İNSANI SIRADAN
Şehir ve medeniyet, özellikle de İslâm medeniyeti konularındaki münevver birikim ve görüşleriyle büyük saygı duyulan Ökten,  görevli öğrencilerin sorularını büyük bir içtenlikle cevapladı. Ötken, “Günümüz insanının kadim kültür ile ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şöyle karşılık verdi:
“Günümüz insanı sıradan ve boş. Bu çok kötü bir şey. Gayretimiz de yok maalesef kadim kültür ile ilişki kurmak adına. Kadim kültürün bıraktığı yerden başlamak mecburiyetindeyiz. Doğruyu bulmak için savruluyorsunuz sağdan sola, soldan sağa ama ne olduğunun da farkında değiliz.”
OSMANLICAYI MUTLAKA ÖĞRENİN
Prof. Dr. Sadettin Ökten, gençlerin Osmanlıcayı öğrenmesi gerektiğine dikkat çekerek “Bir defa dili önce öğreneceksiniz. Osmanlıcayı. Keyif alacaksınız bundan. Tarih okuyacaksınız. Yani bu bir merak meselesi, entelektüel merak. Bu meraka sahip olduğunuz zaman sargı kendiliğinden gelir. Köklere dalacaksınız. O dünyayı kavrayacaksınız. Ondan sonra üzerine koymaya başlarsınız. Genç nesil çok seviyorlar, istiyorlar ama o sabır ve merak olmadığı için çabuk bitiyor merakları. Türkiye’nin genel hali bu. Bunu yapmak içinde insan farkı fark ettiği için biraz da batı uygarlığına bakmanız lazım. Orada nasıl gelişmiş hadiseler, uygarlık dediğimiz hadise arka planda nasıl intişah ediyor ve hangi kodlara dayanıyor günümüz insanı. Şu anda kötü hedefli kitle Amerikan pragmatizminin etkisi altında tüketime dönük. Müslüman da  böyle. Savrulup gidiyoruz. Buradan bir şey çıkmaz ve bir taraftan da eğer dünyayı tanıyor, görüyoruz ise sizin kimliğiniz var kimliğinize sahip çıkın diyorum. Karanlık bir tüneldeyiz inşallah iyi olur” dedi.
NELERDEN UZAK DURALIM?
Öğrencilerin; “Modernite ve onun dayattıklarıyla nasıl baş edeceğiz?” sorusuna ise Ötken “Önce bulunduğu kimliği tespit edeceksiniz ve kendi kimliğinizin konularına iyice sahip olacaksınız. Ondan sonra zaten modernite çok katı bir şey söylenemez boş isterseniz somut bir şey söyleyeyim; sosyal medyayı hiç kullanmayın, interneti gerektikçe kullanın, telefonuda öyle yapabiliyorsanız deneyin” cevabını verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti