Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya, cevabı “askerlik” sorusuyla verdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili
Özkaya, cevabı “askerlik” sorusuyla verdi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili eleştirilerine sert cevap verdi. Özkaya, “MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın insani ilişkilerindeki davranış farklılıklarını ve okuduklarını gündeme taşıma konusunda tekrar ettiğini görmek ilimiz adına üzüntülerimi bir kez daha arttırdı. Teröriste silah ve mühimmat desteği veren, teröre maddi ve manevi destek vererek teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret edip onun fiillerini kutsayanların dokunulmazlıklarının kayıtsız ve şartsız olarak kaldırılmasını istiyorum. Hatta bu davranışların ağır cezayı gerektiren suçüstü hali olduğu ve Anayasanın 83/2 maddesi gereği dokunulmazlık kapsamında olmadığı görüşünü savunmaktayım” dedi.
ÇİRKİN BİR İFTİRA
Özkaya, Anayasa maddeleri ile düşüncesini izah ederek “Ancak; yalnızca şiddet içermeyen sözlü açıklamalar konusunda dokunulmazlığın TBMM tarafından şartlı olarak kaldırılabileceğini ve tutuklamanın da mümkün olmayabileceğini de dile getirmekteyim. Söz konusu durum yine Anayasanın 83. Maddesiyle sabittir. Sözlerimizin bir kısmını anlamayıp bizleri suçlamak, terör örgütüyle birlikte çalışma yapmakla itham etmek hayasız ve çirkin bir iftiradan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.
400 YILDIR BURADAYIZ
Kendisi ve ailesi hakkında bilgi veren Özkaya, “Ben 400 yıldır bu topraklarda yaşayan, Orta Asya, Kuzey Irak civarlarından Afyonkarahisar’a yerleşen Danişmentli Türkmenlerinden bir ailenin mensubuyum. Rahmetli dedemin ismi konulan amcası Ahmet Özkaya 1’inci Dünya Savaşı’nda şehit olmuştur. Dedemin Babası Muharrem Özkaya ise 1’inci Dünya Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda savaşmış ve cephede hastalanmış, savaş sonrası köye dönmüş ve kısa süre sonra vefat etmiştir. Arkasında da 6 aylık dedemi yetim bırakmıştır” dedi.
DOKUNULMAZLIK
DOSYANIZ VAR MI?
Özkaya, açıklamasına şöyle devam etti:
“Ayrıca ben vatana hizmet borcumu 261’inci Kısa Dönem olarak Mart – Kasım/2008 tarihleri arasında Edirne/Süloğlu 55’inci Mekanize Piyade Tugayı’nda yaptım. Buna ek olarak benim hakkımda dokunulmazlık dosyası da yoktur. Bana söz söyleyenler öncelikle dönüp kendilerine bakmalı; Nerede askerlik yaptığını ve hakkında dokunulmazlık dosyası olup olmadığını da söylemelidirler. Vatan, millet, bayrak ve terörle mücadele konusunda kimseden tavsiye almaya ihtiyacım olmadığı gibi; bize öneride bulunmak kimsenin haddi de değildir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti