Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Para Sayma Makinesi Alarmı! 200 Milyon Dolara Yaklaşan Akıl Almaz Değerleri ile Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

Real Madrid, Manchester City, Arsenal, PSG… Avrupa’nın dev kulüplerinin formasını giyen bu isimler, 200 milyon dolar gibi rakamlara yaklaşan piyasa değerleri ile dudak uçuklatıyor.

Real Madrid, Manchester City,

Futbol dünyasında transfer edilmek istendiği zaman akıl almaz rakamların konuşulacağı sayısız isim var. Ancak bazıları sınırları olağanüstü derecede aşıyor, zira 100 milyon doların üzerindeki değerleri bir kenara bırakın, neredeyse 200 milyon dolara varan bonservis bedelleri ile dudak uçuklatıyorlar. Bu arada 200 milyon doların 6 milyar 386 milyon 480 bin TL’ye denk geldiğini de belirtelim. Peki en pahalı futbolcular hangileri, bu dolar zengini isimler kim? İşte bu sorunun yanıtlarını araştırdık.

 

EN PAHALI FUTBOLCU KİM?

 

En pahalı futbolcu kim sorusunun yanıtı için İspanya’ya gidiyoruz. Real Madrid forması giyen Jude Bellingham, zirvedeki isim. Henüz 20 yaşındaki Bellingham, İngiliz Milli Takımının da formasını giyiyor. Şimdiden maç başına 1’e yakın gol ortalaması yakalayan genç yıldız, forvetin arkasında oynuyor. Bu arada sıra dışı bir transfer hikayesine sahip, çünkü 2020’de, henüz 16 yaşındayken Premier Lig ekibi Birmingham’dan Almanya’nın Borussia Dordmund kulübüne 11 milyon dolara transfer oluyor, 3 sene sonra ise Real Madrid, 20 yaşındaki genç ismi Borussia Dordmund’tan tam 103 milyon Euro bonservis ile satın alıyor. Alman futbolunun köklü kulübü, böylelikle transfer ettiği bir ismi üç sene sonra yaklaşık 10 kat daha yüksek fiyata satıyor.

 

Listenin ikinci sırasında ise daha tanıdık bir isim var: 180 milyon dolarlık değeri ile Erling Haaland. Manchester City forması giyen 23 yaşındaki Norveçli yıldız, forvet mevkiinde oynuyor. Maç başına 1’e yakın gol ortalamasına sahip olan futbolcu, ilginç bir şekilde tıpkı Bellingham’da olduğu gibi Borussia Dordmund’tan transfer edildi. Borussia Dordmund’un son yıllarda futbolcu satışlarından en çok gelir elde eden kulüp olduğunu da belirtelim.

Para Sayma Makinesi Alarmı! 200 Milyon Dolara Yaklaşan Akıl Almaz Değerleri ile Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

MBAPPÉ BİLE LİSTEDE ÜÇÜNCÜ!

 

Ve 3. sıradaki isim Kylian Mbappé de 180 milyon dolar değere sahip. İlk 3 sıradaki isimlerin tamamı aynı değerde, ancak yaşlarına göre küçükten büyüğe sıralanıyor. 25 yaşındaki Mbappé, bu nedenle 3. sırada yer alıyor. Fransız Milli Takımının vazgeçilmez ismi, aynı ülkenin önde gelen kulüplerinden PSG forması giyiyor. Bu sene sonunda sözleşmesi bitecek olan yıldız ismin bonservissiz şekilde başka bir kulübe rekor maaşla transfer olması bekleniyor.

 

En pahalı 4. futbolcu, 150 milyon dolarlık değeri ile Vinicius Junior. Brezilyalı futbolcu, sol kanatta forma giyiyor. İstikrarlı ismin 2018’den beri Real Madrid’te oynadığını belirtelim.

Para Sayma Makinesi Alarmı! 200 Milyon Dolara Yaklaşan Akıl Almaz Değerleri ile Dünyanın En Pahalı Futbolcuları

ARSENAL’DE BİR YILDIZ

 

Arsenal’in sağ kanat oyuncusu Bukayo Saka, listenin 5. Sırasını 130 milyon dolarlık değeri ile alıyor. 7 numaralı formayı giyen 22 yaşındaki isim, aynı zamanda İngiliz Milli Takımının vazgeçilmezleri arasında. Ve listede bir İngiliz: Phil Foden, 130 milyon dolar değere sahip ve Manchester City forması giyiyor.

 

Listede yer alan 6 ismin 2’si Real Madrid, 2’si Manchester City forması giyerken Arsenal, PSG’den birer isim listede kendisine yer buluyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti