Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PARKHAYAT’ta şifa buldu

PARKHAYAT Hastanesi Ortopedi ve

PARKHAYAT Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gürkan Eryanılmaz, kök hücreden sağlanan kıkırdak sayesinde şiddetli ağrıları olan bir hastasını ayağa kaldırdı

 

Afyonkarahisar da yaşayan 61 yaşındaki Binnaz Ü. geçtiğimiz günlerde diz ağrısı şikayetiyle Afyon PARKHAYAT Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Gürkan Eryanılmaz’a başvurdu. Yapılan tahlil ve tetkiklerin sonucunda Op. Dr. Gürkan Eryanılmaz hastanın eklem ağrılarının ve kireçlenmelerinin önüne geçmesi için kök hücreden sağlanan kıkırdak sıvısı enjekte etti. Operasyon sonrasında hasta yüksek oranda ağrılarından ve şikâyetlerinden kurtulduğunu belirtti.
Eryanılmaz, “Farklı nedenlerle ortaya çıkabilen kıkırdak hasarının zamanla aşınma, ağrı ve sonunda da kireçlenmeye sebep olduğu, kıkırdak hücresinin kendisini yenileyemediği, bu nedenle eklemlerdeki bu hasarı durdurmak ve ilerlemesinin önüne geçmek için kök hücre tedavisi uygulaması yapılmaktadır.” dedi.
Op. Dr. Eryanılmaz karın bölgesinden alınan yağ dokusundan elde edilen kök hücrelerin santrifüjlerle yoğunlaştırılarak aynı seans da eklem içerisine bir enjeksiyon yardımıyla hasarlı ve hücre iyileşmesi beklenen yere enjekte edilerek uygulandığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün hastanemizde başarıyla uygulanabilen bu yöntem sayesinde hastanın karın bölgesinden özel ekipmanlarla alınan ve özel bir cihazda saflaştırılan gerçek kök hücreler (mezenkimal hücreler) elde ediliyor. Tedavinin başarısını arttıran ana etkenler doğru hasta seçimi ve kök hücrelerin uygun teknikle elde edilmesidir. Bununla birlikte bu hastalarımızın kilo vermesi, düzenli egzersiz yapması gibi yaşam tarzı değişiklikleri kök hücre tedavisinin uzun dönem etkisini artırmaktadır.”
PARKHAYAT Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümüne başvurup kısa sürede şifa ile taburcu olan hasta Binnaz Ü., “PARKHAYAT Hastanesi’nin tüm çalışanlarına canı gönülden çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti