Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazar esnafı: Halkımız bu fiyatlara alışsın

Gazeteniz Kocatepe olarak Kanlıca

Gazeteniz Kocatepe olarak Kanlıca Mahallesinde kurulan semt pazarına giderek sebze ve meyve fiyatlarını sizler için araştırdık. Pazarda yaz aylarının vazgeçilmezi karpuz 5 TL’ye salataların vazgeçilmezi marul ise kilosu 20 TL’ye satılıyor

Gazeteniz Kocatepe Kurban Bayramı’na bir hafta kala haftanın ilk günü Pazartesi Semt Pazarına giderek meyve ve sebze fiyatlarını sizler için araştırdı.

“TARIMDA TEŞVİK ÇOK ÖNEMLİ”

Pazarcı esnafından Eyüp Öztürk patates, soğan fiyatları hakkında gazeteniz Kocatepe’ye bilgi vererek pazardaki fiyatların geçtiğimiz kış aylarına nazaran yarı yarıya düştüğünü ifade etti. Öztürk, “Kış aylarında soğanın kilosu 20-25 liraya kadar çıkmıştı. Şuanda tezgâhlarında soğanın kilosu 10-12,5 liraya satılıyor. Kışın üç kilosu 50 liraya satılan soğanda şuanda 7,5 lira patateste de aynı şekilde tarladan hasatlar toplanmaya başlandığımdan itibaren fiyatlar yarı yarıya düştü. Şuanda patatesin kilosu 10-15 lira arasında. Son günlerde yaşadığımız yağmurların patates soğan sökümüne zarar verdi. O yüzden fiyatlar birden bire düşmüyor. Soğanlar deprem bölgesi olan Hatay’dan gelmesine rağmen uygun fiyatlara satılıyor. Fiyatların belli bir denklemde devam edebilmesi ve daha makul fiyatlara inebilmesi için tarımda teşvik çok önemli. Dengeli üretim olduğu sürece vatandaşlarımızın mağdur olmayacağına inanıyorum.” diye konuştu.

“FİYATLAR GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE BELİRLENİYOR”

Pazarcı esnafın Vehbi Açıkgöz ise fiyatlarda yaşanan hareketliklerin nedenlerini aktararak, yeşillik fiyatları hakkında bilgi verdi. Açıkgöz, “Normalde yaz aylarında üretimin bol olduğu için fiyatların düşüyordu ancak bu yıl yağışın çok olmasından dolayı birçok çiftçi mağdur oldu. Bugün marulun fiyatı 10 lira olması gerekirken, 20 liradan satılıyor. Bu yıl yoğun yağışlardan dolayı hem Afyonkarahisar’da hem de diğer illerde verim düşük olacak. Bu durumunda fiyatları etkileyecek. Halkımız bu fiyatlara alışmalı fiyatlar günün şartlarına göre belirleniyor.” şeklinde konuştu.

“KARPUZ AFYON’DA DİĞER İLLERE GÖRE UYGUN FİYATLARA SATILIYOR”

Bir diğer pazarcı esnafı Nevzat Öztürk ise yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz, kavun fiyatları hakkında bilgi vererek, Afyonkarahisar’da karpuzun diğer illere göre daha uyguna satıldığını dile getirdi. Öztürk, “Şuanda karpuzun kilosu Afyonkarahisar pazarlarında kilogramı 5-7,5 lira arasında kavun ise 10 liradan satılıyor. Yol maliyetlerini kattığımızda diğer illere nazaran uygun bir fiyata satılıyor.” dedi. >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Kanlıca semt pazarında satılan ürünler ve fiyatlar şu şekilde:

Domates: 10 TL

Salatalık: 10 TL

Patates: 12,5 TL

Soğan: 10-12,5 TL

Patlıcan: 10- 15 TL

Dolmalık Biber: 25TL

Limon: 15 TL

Taze Fasulye: 25TL

Kabak: 10-15 TL

Maydanoz- Tere- Roka- Nane: 5 TL

Kayısı: 20 TL

Kiraz: 20- 25 TL

Çilek: 20 TL

Şeftali: 15 TL

Yeşil Biber: 20 TL

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti