Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Enflasyon Ne Zaman Tek Haneye İnecek?

Yüksek enflasyon, iş dünyası ve vatandaşların en büyük sorunu olarak gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun ne zaman tek haneye düşeceği ile ilgili çok önemli bir açıklama yaptı

Yüksek enflasyon, iş dünyası

Türkiye, son birkaç yıldır yüksek enflasyon sorunu yaşıyor. Ürün maliyetleri artarken, hammadde, ulaşım ve personel giderleri de işletmeleri zorluyor. Vatandaşlar ise yüksek enflasyon nedeniyle temel ihtiyaçlarını edinmekte zaman zaman zorluk çekiyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüksek enflasyonla mücadele çerçevesinde uygulan programın başarıya ulaşacağını müjdeledi. Yılmaz, enflasyonun tek haneye düşürülmesi için de çalışmalara imza atıldığını; bu çalışmaların sonuçlarının da planlanan vadede alınacağına işaret etti.

2025 YILI ÇOK ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

“2022 yılında açıklanan aylık enflasyon oranlarının ortalaması yüzde 4,26 düzeyindeyken son üç ayda açıklanan aylık enflasyon oranları ortalaması yüzde 3,82 düzeyindedir. Bu oranının önümüzdeki aylarda enflasyon oranlarının açıklanmasıyla daha da düşeceğini öngörmekteyiz. Bu süreçte, dezenflasyon politikalarının devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir. Bu doğrultuda, enflasyonu istikrarlı ve tek haneli seviyelere çekmek için tüm politika araçlarını kararlı bir şekilde uygulamaya devam edeceğiz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti