Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PTT’den tarihi lisenin 125. yılına özel pul

Bu haberin fotoğrafı yok

PTT Genel Müdürlüğü tarafından, Türkiye’nin en eski liseleri arasında yer alan Afyon Lisesinin kuruluşunun 125. yılı dolayısıyla 3 bin posta pulu basıldı

 

Afyon Lisesi’nin 125. yılı etkinlikleri kapsamında okula özel 3 bin adet posta pulu bastırıldı. Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü ve Afyon Lisesi Okul Yönetimi’nin birlikte hareket ederek bastırdığı pullar törenle Okul Müdürü Turgay Bingül’e verildi. Törene Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, Şube Müdürleri, Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül ve öğrenciler katıldı.
“PULLA OKULUN TANINIRLIĞINI VE BİLİNİRLİĞİNİ SÜRDÜRECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”
Pulları okulun posta işlerinde kullanacaklarına dikkat çeken Afyon Lisesi Müdürü Turgay Bingül, “Afyon Lisesi’nin kuruluşunun 125. yılındayız. 125. yılı etkinlikleri kapsamında okulumuza programlar düzenliyoruz. Bunların yanı sıra daha önceki yıllarda olduğu gibi Afyon Lisesi’nin 100. yılında olduğu gibi birçok materyal basılmış. Örneğin Milli Piyango biletine 1994 yılında Afyon Lisesi’nin arması basılmış. Daha sonra pul da bastırılmış. Aradan 25 yıl geçmiş, biz de yeni bir etkinlik olarak PTT Genel Müdürlüğü’ne ve Afyonkarahisar PTT Başmüdürümüze müracaat ettik. Bizleri kırmadılar, katkı sağlayacaklarını söylediler. İlimizin kültürüne, tanıtımına Afyon Lisesi’nin geleceği katkı yaptılar. 125. yılda posta pulu bastırdık. Eğitimde başarılar dolu 125. yıl anlamında. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu, güzel bir iş başardığımızı düşünüyorum. Çünkü Afyon Lisesi tarihe mal olmuş bir okuldur. Bundan sonraki yıllarda da yine eğitime damgasını vuracağına inanıyorum. Pulla da tanınırlığını ve bilinirliğini sürdüreceğimizi düşünüyorum. PTT Başmüdürümüz Mehmet Bey’e teşekkür ediyorum.” dedi.
“AFYON LİSESİ TARİHE MAL OLMUŞ BİR EĞİTİM KURUMU”
Posta pulunun geçmişi hakkında bilgi veren Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, daha sonra Afyon Lisesi’ne özel bastırılan pul çalışmasını anlattı. 3 bin adet pul basıldığını kaydeden Örsdemir, “Afyon Lisesi tarihe mal olmuş ciddi eğitim kurumlarımızdan birisi. Bunu biz ön plana çıkarmak düşüncesiyle Müdürümüzle görüştük. Birlikte karar verdik, böyle bir kurumsal pul yaptırdık. Bu anlamda Afyonkarahisar’ın turistiktik, kültürel, sosyal anlamda gelişmesine paralel olarak da çeşitli belediyelerle de kurumsal pul çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kişisel anlamda da evlilik yıldönümü, nişan, düğün merasimi gibi törenlerde kalıcı bir anı olarak da gayet güzel bir hediye anlamı taşıyor. Sayın Müdürümüz Turgay Bey’e de teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’da marka değerini ön plana çıkarttığı için bizlerde sevinçliyiz. Afyon Lisesi’ne özel yapılan bu pullarımızdan 3 bin tane basıldı. Bundan dolayı da son derece değerlidir. Aslında şimdiden Afyon Lisesi mezunlarının ve çünkü Müdürümüzün söylediği gibi 125. yıl,o yüzden pul koleksiyonerlerinin ellerinden bulundurmalarını fayda görüyorum.” ifadesine yer verdi.
Daha sonra Başmüdür Örsdemir tarafından Okul Müdürü Bingel’e pullar teslim edildi. Heyet tören sonunda tarihi Afyon Lisesi’nin merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti