Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Safran bitkisinin Afyon’da yaygınlaşması hedefleniyor

AFSÜ ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle 200 kilogram safran soğanı toprakla buluştu. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, ekonomik girdisi yüksek olan safran bitkisi ekiminin Afyon’da yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

AFSÜ ile Eskişehir Orman

AFSÜ ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasındaki protokol çerçevesinde AFSÜ tarafından temin edilen 200 kilogram safran soğanı, Afyonkarahisar Orman Fidanlık Müdürlüğü Sandıklı Orman Fidanlık Şefliği Sorkun Orman Fidanlığı arazisinde toprak ile buluştu.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversitenin yürüttüğü bu çalışmanın katma değeri yüksek bir bitki olan safranın Afyonkarahisar bölgesinde yaygınlaştırılması ve yetiştiriciliğinin özendirilmesi bakımından öncü nitelikte bir çalışma olduğunu söyledi. Daha önce AFSÜ Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Sahası’nda plantasyona dâhil edilen safran yetiştiriciliğinde olumlu sonuçlar elde edildiğini belirten Okumuş, iklim değişikliği de göz önünde bulundurulduğunda su kullanımının az olduğu bitkinin bölgeye kazandırılmasına yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini kaydetti. Okumuş, şunları kaydetti: “Safran hasadındaki zorluklar, miktar ve ağırlıklarının az oluşu, yüksek biyoaktif bileşen içermesi ve boyar madde olarak kullanılabilirliği bitkinin önemini ve ekonomik getirisini artırmaktadır. AFSÜ ile Orman Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle verimliliği ve kalitesi üniversitemizin uzman akademisyenleri tarafından takip edilen safranın bölge tarımına kazandırılması ve üreticiler için alternatif bir ürün portföyü oluşturulması, bu ekonomik değeri yüksek bitkinin üretimine geçilerek Afyonkarahisar ekonomisine kazandırılmasını hedefliyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti