Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlam zeminlerde şartlara uygun binalar tercih edilmeli”

Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı Ferhun Sümer, Dünya Mimarlık Günü’nü kutladı. Sümer, toplumsal bilinç olarak, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketine dikkat çekerek, “Özellikle sağlam zeminlerde az katlı, doğa ile uyumlu, toplumsal ve kültürel yapımızı yaşatan, iklimsel ve ekonomik şartlara daha uygun bina tercihleri yapılmalıdır.” dedi

Afyonkarahisar Mimarlar Odası Başkanı

Ferhun Sümer, Dünya Mimarlık Günü’nün 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlandığını hatırlattı.

“BU YILIN TEMASI DİRENÇLİ TOPLULUKLAR İÇİN MİMARLIK”

Uluslararası Mimarlar Birliği’nin bu seneki temasını “Dirençli Topluluklar İçin Mimarlık” olarak belirlediğini dile getiren Sümer, “Bu temayla, mimarlığın yaşanabilir bir topluluk yaşamı oluşturma kapasitesi ve sorumluluğuna özel bir vurgu yapmak istenilmektedir. Kentsel ve kırsal alanlar arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirerek kontrolsüz kentsel yayılma, çevresel, sosyal ve ekonomik bütünlük içinde iklimsel ve sosyal zorlukların üstesinden gelmek amaçlanmaktadır. Bu tema, mimarların yenilikçi çözümler geliştirmesine ve dirençli topluluklar için yaşanabilir binalar ve kamusal alanlar tasarlamasına olanak tanıyan kentleşmeyi ‘insanileştirmek’, kültürel mirasa saygı göstermek ve doğa ile ilişkiyi yeniden canlandırmak görevini ön plana çıkartmaktadır.”

“GEREKLİ ŞARTLARA UYGUN BİNALAR TERCİH EDİLMELİ”

Sümer, sözlerini şöyle tamamladı: “Toplumsal bilinç olarak, ülkemizde bu sene yaşadığımız büyük deprem felaketi önemli bir göstergedir. Görkemli, şatafatlı, gereğinden büyük, insanları yalnızlaştıran ve ananevi yaşantımızdan uzak beton kütleleri yerine özellikle sağlam zeminlerde az katlı, doğa ile uyumlu, toplumsal ve kültürel yapımızı yaşatan, iklimsel ve ekonomik şartlara daha uygun bina tercihleri yapılması gerekliliğini toplumumuza bir kez daha göstermiştir. Unutmayalım ki ‘Önce biz yaşam alanlarımızı şekillendiriyoruz, sonra onlar bizi şekillendiriyor.’’ Düşünceleri, tasarımları ve dokunuşları ile insanların yaşamlarını şekillendiren tüm meslektaşlarımın Dünya Mimarlık Günü kutlu olsun.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti