Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçimler 2023 yılında, 18 Haziran’da olacak, bunun aksi mümkün değil”

Afyonkarahisar’da partisinin istişare toplantısına

Afyonkarahisar’da partisinin istişare toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin 18 Haziran 2023’te yapılacağını, herkesin hesabını ve planlamasını buna göre yapması gerektiğini söyledi

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı İl İstişare Toplantısı’na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Genel Merkez SKM Başkanı Harun Tüfekçi, Seçim İşleri Ege Bölge Koordinatörü Serpil Kavrak, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz, partinin ildeki belediye, ilçe, belde başkanlarının katılımıyla Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi.
“2023 ELBETTE KOLAY OLMAYACAK”
Toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, AK Parti Afyonkarahisar teşkilatlarının her seçimde olduğu gibi 18 Haziran 2023 için de sıkı bir hazırlık içinde olduğunu dile getirdi. Uluçay, “Bu çerçevede en önemli görev seçim işleri başkanlarına ve onlarla birlikte çalışanlara düşmektedir. Değerli dava arkadaşlarım 2023 elbette kolay olmayacaktır ama inananlara muhakkak her zorluk ile bir kolaylık vardır. Bizler umudumuzu Allah’tan kesmez, ona sığınırız. Tevvekkül eder ve derdini verenden dermanını bekleriz. Çünkü kula Allah yeter. Mazluma inşirah var, bundan sonrasını zalimler düşünsün.” dedi.
“2024 DEĞİL
2023 ÖNEMLİ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Belediye seçimlerini kastederek, ” Ben ilçe belediyelerini ve belde belediyelerinin tamamını dolaşıyorum. Orada söylediğim tek söz var; 2023’te ya varolacağız ya da yok olacağız. Bazı arkadaşlarımız diyor ki ‘belediyelerde senin emrindeyiz.’ Ben belediye seçimlerine gelmedim. 2023’ü kaybedersek hiçbirimize belediye başkanlığı yaptırılmaz. Çalışmalarımızı ona göre yapmak zorundayız. Ben sadece AK Partili belediyeleri değil, cumhur ittifakının belediyelerini de ziyaret ediyorum. Tek söylediğim; 2023. Onun da ilk çalışması olan seçim işleri istişare toplantısı Afyonkarahisar’da başlıyor. Ben özellikle Seçim İşleri Başkanımız Ali İhsan beye çok teşekkür ediyorum. İlk toplantının Afyonkarahisar’da yapılması şehrimize verilen önemi gösteriyor. Eskiden ‘yol uzun, yük ağır’ derlerdi. Şimdi yol kısa, yük ağır. 2023’ü kaybetmeyeceğiz.” diye konuştu.
“AFYONKARAHİSAR TÜRKİYE ORTALAMASININ 10 PUAN
ÜZERİNDE OY ALIYOR”
İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ise, misafirleri Afyonkarahisar’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktararak, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganı ile 14 Ağustos 2001 de partimiz kuruldu. Tüm illerde olduğu gibi teşkilatlandı. Seçim işleri başkanlarımızın yaptığı eğitimlerle halkımızın desteği ile partimiz her seçimde Türkiye ortalamasının daima 10 puanın üzerinde oy almıştır. Bu da seçim işleri başkanlığımız ve Afyonkarahisar il teşkilatımızın çalıştığının bir göstergesidir. Bu eğitimler çok önemli. Seçimler sandıklarda kazanılıyor. Hayırlı olsun.” dedi.
“BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ DOLAŞTIK”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, 2023 seçimlerine için yapılacak çalışmalara odaklanmaları gerektiğini söyledi. Yavuz, “Biz çok hummalı çok geceli gündüzlü bir çalışmanın içerisindeyiz. Bütün Türkiye’yi dolaştık. Dedik ki önümüzde çok önemli bir seçim var. 2024 sonraki mesele, zaten belediye başkanlarımız yerel yönetimlerde tarih yapıyorlar. 2023’e odaklanmalıyız. Dolayısıyla her ilde istişare toplantısı yaparak ayrıntılı bir şekilde teknik çalışmayı gerçekleştirerek o ilden ayrılmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
“ERDOĞAN’IN ADAYLIĞINDA
ZERRE ENGEL YOK”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili hiç bir engel olmadığını söyleyen Yavuz, “Cumhurbaşkanımızın adaylığıyla ilgili CHP zihniyeti ve o zihniyetin peşine takılanların tüm söylemlerini çöpe atın. Ne söylüyorlarsa kargaşa çıkarmak adına, kafaları karıştırmak adına ve ortalığı bulandırmak adına yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızın ilk dönemi bu dönemi. Daha önceki dönem parlamenter sistem döneminde, başka bir sistemde seçilmişti. O yüzden sil baştan başladı. İkinci dönemi 2023 olacak. Seçim 2023’ün Haziranı’nın 18’inde yapılacak. Oradaki seçimde Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı adayıdır. 2012 yılında bir kanun çıkardı meclis, dedi ki bundan önceki Cumhurbaşkanları 7 yıllığına seçilmişti. Dolayısıyla ondan ibarettir süreleri. Bu hükmü oy birliği ile Anayasa iptal etti. Siz eğer Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliğinden sonra aday olamaz diye düşünüyorsanız, olamaz diye madde koymanız lazımdı. Koymadıysanız seçilmesi için hiçbir engel yok. Cumhurbaşkanımızın önünde aday olmasına ilişkin hiçbir engel yok.” ifadelerini kullandı.
“SEÇİM KANUNU HAZIR,
AK PARTİ İLE MHP İTTİFAK OLARAK BİR KARAR ALINDI”
Seçim kanununa ilişkin tüm hazırlıkları yaparak Meclise gelmesini beklediklerini dile getiren Yavuz, “Erken seçim söylentileri olmasın diye seçim kanunu paketini meclise getirmiyoruz. Sandığa güvenemeyenler eski parlamenter sistemi özlüyorlar ya, ne yaparım ben diye kafa karıştırıyorlar. 5 tane seçim kanunumuz var. Biz Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olarak kanunları bir pakete dönüştürdük. Biz bu çalışmayı yaptık ve bitirdik çalışma hazır. Biz sadece meclise geleceği günü bekliyoruz. O çalışmayı yaparken AK Parti ile MHP’nin arasında zerrenin zerresinin zerresi kadar bile itilaf olmadı, ittifak olarak bir karar alındı. Şimdi zamanını bekletiyoruz. Şimdi gelseydi erken seçime gidecekler diyeceklerdi. Onun için zaman biraz daha daralsın birileri de erken seçim var mı, yok mu diye dedikodu yapmasın dedik.” şeklinde konuştu.
“KEMAL KILIÇDAROĞLU’NU DA DÜŞÜNDÜK”
Seçim kanununda yapılan maddelerdeki değişimi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden örnekle anlatan Yavuz, “Özellikle bir takım kritik az madde değişimi ama kritik gördüğümüz bir tane örnek vereyim. Mesela seçmen oluyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu bir ara seçmen değildi. Bir kişi bir kez seçmen olduysa hep seçmen olsun diye düşündük. Yani Kemal Kılıçdaroğlu’nu da düşündük. Az ama öz değişiklikler yapalım istedik. Biz 2023 seçimleri daha demokratik ortamda gerçekleşsin istiyoruz. Biz 1 tane bile oyumuz gitmesin istiyoruz. O yüzden çok çalışacağız, o yüzden hummalı bir çalışmanın içerisindeyiz” dedi.
Toplantı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Harun Tüfekçi’nin sunumu ile basına kapalı olarak devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti