Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sedat Peker Alevi Mi Sünni Mi?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Alevi mi? Sünni mi? olduğu merak edilerek araştırılıyor. Peki, Sedat Peker kimdir? Sedat Peker, Alevi mi Sünni mi?

Organize suç örgütü lideri

Sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu açıklamalar ile uzun süre ülke gündemine oturan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, hayatı ve kim olduğu birçok kişi tarafından merak edilerek araştırılıyor. Sedat Peker hakkında merak edilen konulardan bir tanesi ise; Sedat Peker’in Alevi mi? Sünni mi? olduğudur. Bu konuyu sizler için araştırdık.

 

SEDAT PEKER KİMDİR?

Organize suç örgütü lideri olarak bilinen Sedat Peker 26 Haziran 1971 tarihinde Sakarya’ya doğmuştur. Uzun süre Almanya’da yaşayan Sedat Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir.1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasa dışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır.

1997 yılında Rize’de kaçakçı Abdullah Topçu’yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Peker ile yargılanan iki kişi, aynı davadan müebbet hapse mahkum olmuştur.

 

Tehditle tahsilât yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek ve benzeri suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998’de Romanya’dan Türkiye’ye getirtilmiştir.

Peker ve adamları hakkında 1998 yılında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştır. 12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999 yılında tahliye edilen Sedat Peker, sekiz ay 29 gün cezaevinde kalmıştır.

2005 yılında İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanan ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava 2007 tarihinde karara bağlanarak, 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan Sedat Peker, ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tehdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmıştır.

 

Ergenekon davasında “silahlı terör örgütü kurma” suçuyla yargılanan Sedat Peker, Kelebek Operasyonu davasının bozulan bölümü yeniden karara bağlanarak;  1 yıl 3 ay hapis cezası verilmiştir.

 

Sedat Peker’e 2013 yılında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezası verilmiştir.

2008 yılında  Özge Yılmaz ile evlenen Sedat Peker’in, Serdar Han Peker, Boğaçhan Talha Peker, Celal Han Peker, Filiz Lina Peker isimli çocukları vardır.

 

SEDAT PEKER ALEVİ Mİ SÜNNİ Mİ?

Sedat Peker’in videolarında Alevi terminolojisine yer vermesi nedeniyle, Sedat Peker’in Alevi mi Sünni mi olduğu sorgulanmaya başlandı. Sedat Peker hakkında merak edilen bu konu ile alakalı kesin bir bilgi olamamakla birlikle Sedat Peker’in Sünni olduğu ifade edilmektedir.