Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Selman-ı Farisi Hazretleri’nin adı yaşatılacak

Emirdağ’daki Kültür Merkezi’nin ismi

Emirdağ’daki Kültür Merkezi’nin ismi “Selman-ı Farisi Kültür Evi” olarak değiştirildi. Selman-ı Farisi’nin hatırasının yaşatılması ve Emirdağ ile Selman-ı Farisi’nin bağının kuvvetlendirilmesi amacıyla Emirdağ ilçe merkezinden Hisarköy yani Amoriuam’a uzanan caddenin ismi de Selman-ı Farisi caddesi olarak değiştirildi

 

“SELMAN-I FARİSİ’NİN HATIRASINI YAŞATACAĞIZ”
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Emirdağ ilçesinin Selman-ı Farisi hazretleri ile olan bağının güçlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, “Emirdağ Belediyesi olarak bu yöndeki çabalarımızı sürdüreceğiz. İlk etapta Belediye Meclisimizin aldığı kararla Selman-ı Farisi hazretlerinin ismini yaşatacak iki isim değişikliğiyle işe başladık” dedi.
SELMAN-I FARİSİ KÜLTÜR EVİ
VE SELMAN-I FARİSİ CADDESİ
Emirdağ ilçe merkezinin en eski binalarından 1902 yapımı İnkilap Okulu binasının, yeni okul binası yapıldıktan sonra Emirdağ Belediyesi’ne tahsis edildiğini hatırlatan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, “Bu tarihi binamızı Emirdağ Kültür Evi olarak düzenlemiştik. Selman-ı Farisi hazretlerinin ilçemizle olan bağına işaret etmek, onun ismini ve hatırasını yüceltmek amacıyla Kültür Evimizin ismini Emirdağ Selman-ı Farisi Kültür Evi olarak düzenledik. Bu tarihi binanın önünden Selman-ı Farisi’nin izleri bulunan tarihi Amoriam kenti kalıntılrına giden ana yolun ismini de Belediye Meclisi kararıyla Selman-ı Farisi caddesi olarak değiştirdik. Kültür Evimizin içerisinde Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün katkıları ile Selman-ı Farisi’nin tanıtımının yapılacağı düzenlemeler de yapacağız” diye konuştu.
“EMİRDAĞ KÜLTÜRÜ’NÜ YANSITAN DÜZENLEMELER YAPACAĞIZ”
Kadınları burada en üst düzeyde faydalandırmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Koyuncu, “Kültür Evimize annelerimiz, teyzelerimiz, kız kardeşlerimiz bu evlere çok sahip çıktılar. Tüm hizmetlerimiz kadınlara ücretsiz sunuluyor. Kültür Evimiz zemin kat ile 3 katlıdır ve 5 bin 400 metre karelik bir yerleşim alanına sahip. Binamız ise 400 metrekaredir. Zemin katta 2, birinci katta 6 ve üçüncü katta 7 oda bulunmaktadır. Binamızın İç dekorasyon çalışmalarını ve dış peyzaj çalışmalarını kültürümüze uygun bir şekilde yaptık. Selman-ı Farisi Hazretlerinin hatırısanı yaşatacak düzenlemelerin yanı sıra ilçemizin tarihi ve kültürünü hep bir arada bulabileceğimiz ve onu yansıtacak odalar düzenlendi. Kültür Evimizde, bayanlarımız gün, toplantı ve etkinlerde bulunabileceklerdir. Hatıra sınıfımız İnkılap Okulundan mezun olan vatandaşlarımız için hazırlanmaktadır. Emirdağlı şair ve yazarlarımızın eserlerinin bulunduğu mini kütüphane ve okuma salonu da bulunmaktadır. İlçemize özel eski eşyaların sergilendiği salon, kültürümüzü yansıtan yüklük ve gelin odası düzenlenmektedir.” ifadelerini kullandı.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti