Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK İl Müdürlüğü Türkiye ikincisi

Bu haberin fotoğrafı yok
SGK İl Müdürlüğü Türkiye ikincisi

Afyonkarahisar SGK İl Müdürlüğü sistem ve mahallinden müfettiş göndererek yapılan değerlendirmelerde performansta Türkiye’de ikinci oldu. Toplam bütün yapılan işlemlerde SGK İl Müdürlüğü’nün ikinci olduğunu açıklayan İl Müdürü Kerim Aslan, kendilerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından plaket verildiğini söyledi. Aslan: “Biz övgü beklemiyoruz. Bizim hedefimiz daha iyi hizmet edebilmektir. Birinci, ikinci olmanın ötesinde insanlarımızın memnuniyetini sağlamak hedefimizdir.” dedi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kerim Aslan, kurumsal faaliyet, hizmet ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Performansta kurum olarak Türkiye ikincisi olduklarını belirten Kerim Aslan, vatandaş memnuniyeti kapsamında daha iyiye ulaşmak için çabaladıklarının altını çizdi.
Öncelikle
bilgilendirmeler yapıldı
SGK İl Müdürü Kerim Aslan, SGK’nın sosyal güvenlik kurumlarının tek bir çatı altında toplanmasıyla Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı kurumlarının tek çatı altında bir araya geldiğini hatırlattı. SGK’nın bu şekilde oluşturulduğunu belirten Kerim Aslan, 5502 Sayılı kanunla birleşmenin gerçekleştiğini, 5510 sayılı kanunla SGK’da büyük reformlar yapıldığını kaydetti. Bu reformlarla ciddi anlamda insanların beklentileri doğrultusunda hizmetler verilmeye başlandığını ifade eden Kerim Aslan; “Türkiye genelinde olduğu gibi bizlerde Afyonkarahisar İl Müdürlüğü olarak kurumumuzun misyonu ve vizyonunu esas alarak insanlarımıza şehri-mizde hizmet vermeye çalışıyoruz. Bugüne kadar SGK hakkında halkımıza bilgilendirme işlemleri yaptık. Bu işlemleri şu şekilde özetleyecek olursak, öncelikle Esnaf Odaları, ATSO, SMMMO, Ziraat Odası gibi meslek kuruluşlarını bizzat bilgilendirmek suretiyle, kamu kuruluşları, Valilik makamını bilgilendirdik. Özellikle bilgilendirme çalışmalarımızda basınımızın bize çok büyük bir katkısı oldu. Bu katkıda da gerçekten halkımıza vermemiz gereken mesajları basın sayesinde çok güzel ilettik.” dedi.
Dış ülkeler örnek alıyor
SGK İl Müdürü Kerim Aslan, bilgilendirme toplantıları sayesinde kurumsal tanıtımın sağlandığını söyledi.
İlçelerde düzenledikleri tanıtım toplantılarında Ziraat Odalarına muhtarları davet ettiklerinden söz eden Kerim Aslan, Kaymakamlık, Belediyeler, Esnaf Odaları, TSO’lar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve ilgili kişileri bilgilendirmeye gayret ettiklerini kaydetti. Bilgilendirme çalışmalarında başarılı olduklarına inandığını ifade eden Aslan; “Bir ilçeye gittiğimizde Ziraat Odası o ilçenin tüm köylerinde ki muhtarları toplantıya çağırmak suretiyle, sosyal güvenlik reformları vb anlattıklarımızı onlarda kendi köylerinde anlattılar. Kurumumuz reformlarında gerçekten artık küçümsenmeyecek çok büyük adımlar atıldı. Bilindiği üzere sosyal güvenlikte uzun zamandır cesaret edilemeyen bir birleştirme yapıldı. Bu birleştirme neticesinde gerçekten çok güzel reformlar çıkarıldı. Genel Sağlık Sigortası açısından şu anda ülkemiz dışında ki diğer ülkelerden gelerek bizden bilgi alıyorlar. Genel Sağlık Sigortası uygulaması ve hizmetlerinin Türkiye’de gerçekten halka anlatılması zorunluydu. Biz Afyon’da da bunu başarı ile uyguladık. Bu başarıda Genel Sağlık Sigortalı sayısı ile ortadadır.” diye konuştu.
Her ay 20-25 trilyon
sağlık ödemesi
Vatandaşın herhangi bir sosyal güvencesi olmaması ve yeşil kartta alınamayan durumlarda kişinin sağlık kapsamı dışında bırakılmadığını söyleyen SGK İl Müdürü Kerim Aslan, sağlık hizmetlerinde yeşil kart alamayan vatandaşların gerekçeli raporlarını kuruma getirdiğini belirtti. Vatandaşın gelir durumuna göre 30 TL’den başlayıp 180 TL’ye kadar varan genel sağlık sigorta pirimi yatırmak suretiyle SSK’lı, Bağ-Kur’lu, Emekli Sandığına tabi kişiler gibi bir kez kayıt yaptıran tüm hak sahiplerinin sağlık hizmetlerinden yararlandığını dile getiren Aslan; “Kayıt yaptırdıktan 30 gün sonra hak sahiplerine hizmet veriliyor. Genel sağlıkta artık gerçekten ihtiyacı olan insanlarımız 30 TL’ye Genel Sağlık Sigortası alabilmektedir. Hastane faturaları ve eczanelerden aldığımız faturalarda devletimizin küçümsenemeyecek katkıları görülmektedir. Afyonka-rahisar’da özel hastanelere, üniversite hastanesi ve eczanelere eski para birimi ile 20-25 trilyon liradan aşağı parayı her ay ödüyoruz. Ciddi rakamlarda ödemeler yapıyoruz. Ödemelerde de hiçbir aksaklığa meydan vermeden işlem yapıyoruz.” şeklinde konuştu.
Afyon çalışmaları başarılı
SGK İl Müdürü Kerim Aslan, sosyal güvenlikte öncelikle vatandaşın beklentileri doğrultusunda, vatandaş odaklı, memnuniyet sağlanması için hizmet verilmesi esasının olduğunu ifade etti.
Kendilerinin hizmeti bu anlayışla verdiklerinin altını çizen Kerim Aslan; “Biz kurum olarak vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaş memnuniyeti sağlanmasında ki ilkeleri-mizden bir tanesi doğru, kaliteli ve hızlı hizmetin verilmesidir. Bu hizmetleri Afyon’da gerçekten başarı ile uyguladığımıza inanıyorum. Şunu da belirtmek isterim, Bakanımız ve Kurum Başkanımızın gerekli denetim ve incelemeleri yaptırmak suretiyle sistemden ve mahallinden müfettiş göndermek suretiyle yaptığı değerlendirmelerde performansta biz Türkiye’de ikinci olduk. Toplam bütün yaptığımız işlemlerde SGK Afyon İl Müdürlüğü olarak ikinci olduk. Sayın Bakanımız tarafından plaket takdimi yapılmıştır. Biz övgü beklemiyoruz. Bizim hedefimiz daha iyi hizmet edebilmektir. Birinci, ikinci olmanın ötesinde insanlarımızın memnuniyetini sağlamak hedefi-mizdir.” ifadelerini kullandı.
11. Müdürlük Aralık
sonu faaliyette
SGK İl Müdürlüğü olarak 11. Merkez Müdürlüğünü 2012 yılında bitireceklerini vurgulayan İl Müdürü Kerim Aslan, Çevre illere bakıldığında 3 adedi geçmeyen SGK Merkez Müdürlüğü olduğunu söyledi. Aslan, Ege Bölgesi olarak yapılacak değerlendirme de üç ya da beşi geçmeyecek SGK Merkez Müdürlüğü bulunan nadir iller olduğunu aktardı. Afyonkarahisar’da 9’u ilçelerde olmak üzere 2’de il merkezinde olan SGK Merkez Müdürlüklerinin faaliyette olduğunu bildiren Kerim Aslan şunları söyledi:
“31 Aralık 2012 tarihine kadar 11. merkez müdürlüğü faaliyette olacak. Şu anda Emirdağ, Bolvadin, Çay, Sandıklı, Dinar, İhsaniye olmak üzere 6’sı ilçede olmak üzere faaliyete geçti. Bolvadin’i 2009 yılında diğerlerini de 2010 yılında hizmete açtık. Kocatepe Merkez Müdürlüğü yoğun işler kapsamında kurulan bir müdürlük. Bu müdürlüğümüz önümüzde ki günlerde yapılacak değişikliklerle daha aktif hale gelecek.”Haber: Burcu AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti