Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıgındık 7 gün pedal çevirdi

Kariayolu Derneği tarafından düzenlenen
Sıgındık 7 gün pedal çevirdi

Kariayolu Derneği tarafından düzenlenen sosyal sorumluluk projesi olan Karia Coğrafyası’ndaki tarihi Karia Yollarında 7 günlük Bisiklet Turu’na, ülkenin çeşitli illerinden gelen 75 Bisikletçi katıldı. Tura Afyon’u temsilen katılan Aykut Sıgındık ise turla ilgili izlenimlerini anlattı
Göcek  D-Marin’de tur için bir araya gelen Bisikletçiler, Dalaman, Sarsala Koyu, Ortaca Aşı Koyu, İztuzu, Dalyan, Sultaniye Kaplıcası, Köyceğiz, Ula Geyik Kanyonu ve Akyaka güzergahında pedal çevirdi. Bisiklet Turu’na katılan Afyonkarahisar’ın bisiklet gönüllüsü Aykut Sıgındık turu anlattı. Sıgındık, “İlk gün Göcek D-Marin Tesisleri’nde toplandık. Çadırlarımızı üstü kapalı alanda kurduk. Akşam üzeri şiddetli fırtına ile sağanak yağmura yakalandık. Buna rağmen çok ıslandık. Tur boyunca inişli ve çıkışlı yollarda, Turunçgil Bahçeleri’nin arasında keyifle bisiklet sürdük. Sarsala Koyu’nda, Aşı İskelesi’nde, Dalyanda Kanunos Mezarları karşısındaki alanda, Köyceğiz girişindeki Kaptan Kamp Tesisleri’nde çadırlarımızı kurduk. Sultaniye Kaplıcası’nda çamur banyosu yaptık. Turun 6. günü bisiklet grubu Ula Geyik Kanyonu’na hareket etti. Bizde bisikletçi arkadaşımız Tarkan Erbil’in Ortaca’daki Bisiklet Mağazası açılışına katıldık. Daha sonra Akyaka ve Muğla’ya bisiklet sürdük.  Muğla’da Eurovelo Koordinatörü Feridun Ekmekçi’nin misafiri olarak Eurovela Bisiklet Konuk evinde kaldık. Bu tur boyunca Dalyan, Ortaca ve Muğla Meslek Yüksek Okulu’nda ‘Şimdi Bisiklet Zamanı’  kampanyasına Affen Bisikletçi arkadaşımız Kaya Palancılar’ın Bisikletle 62 Günde 5 bin 100 Km, 3 ülke Dünyanın bir ucuna yolculuk Norveç’te bulunan Dünyanın en kuzeyindeki arazi söyleşisine katıldık.
Ayrıca Tur boyunca yemeklerimizi kendimiz yaptık. Yine tur boyunca eşyalarımızı kendimiz taşıdık. Tur organizatörü Turan Bulut kardeşimizin ilçe belediyelerinden temin ettiği araçlarla taşındığından inişli çıkışlı yollarda pek zorluk çekmedik” ifadesine yer verdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti