Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sokağa ‘gezi zekalıların’ çağrısıyla değil ülkeyi ölümüne korumak için çıkarız”

AK Parti Milletvekili İbrahim

AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, muhalefet kanadından yapılan fatura ödenmemesi ve ‘Sokağa çıkarak tepkinizi dile getirin.” çağrısını bir ‘gezi zekâlılık” olarak değerlendirdiğini söyledi. Yurdunuseven, “Halkımızla sokağa 15 Temmuz gibi hain darbe kalkışmasında bulunup ülkeye el koymak isteyen vatan hainlerini bertaraf etmek için hep birlikte ölümüne çıkarız” dedi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, 2021 yılındaki elektrik ödemelerinin yüzde 50’sini, dolar bazında da yüzde 80’ini devletin süspanse ettiğini söyledi.
“NÜKLEER ENERJİ SANTRALLERİYLE ENERJİ EKSİĞİ GİDERİLECEK”
Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, devletin 2021 yılında sadece elektrik ödemelerinde 23 milyar TL’lik süspanse ettiğini belirtti. Yurdunuseven, “Bütçenin önemli olan kısmı sürdürelebilirliktir. Yani bir çark kırıldığında diğer çarkların etkilenmemesi mümkün değildir. Dolayısıyla bizim özellikle şu dönemde doğalgaz ve elektrikte bir miktarda olsa vatandaşlarımızdan katkı sağlanması adına fiyatların yükselmesini bu manada izah ediyoruz. Bilindiği üzere barajlarda kuraklık nedeniyle özellekli 2 yıldır su rezervi çok azdır. Üretimimiz çok azdır. Biz bunun içinde doğal gaza yükleniyoruz. Rakam bu nedenle yükseliyor. Ama inşallah ortalaması 2025 yılında bitecek olan GES’ler, rüzgâr gülleri, nükleer santralimizin devreye girmesiyle birlikte inşallah elektrikte ciddi bir ucuzlama olacak. Çünkü alış rakamları yarı yarıya düşecek. Nükleer enerji devreye girdiğinde, Akkuyu’da bir tanesini tamamlamak üzereyiz. İnşallah bir tane de Sinop’ta yapıyoruz. Böylece enerji eksiğimizi gidereceğiz. Avrupa’da nükleer enerji santralleri olmayan hiçbir ülke yokken Türkiye’ye gelince nükleer santral yanlış oluyor. Peki, niye Fransa, Almanya v.d ülkelerde eğer yanlışsa niye birden fazla nükleer enerji santrali kullanıyorlar? Demek ki bir ihtiyaç ve bunun karşılanması gerekiyor. Artık enerji tüketimi geçmişe göre on kat arttı.” dedi.
“GEZİ ZEKÂLILAR HALKI İSYANA TEŞVİK ETTİ”
Muhalefet kanadından yapılan açıklamaları yorumlayan Yurdunuseven, “Muhalefetlik çok rahattır. Kalkarsınız bağırır, çağırır, reklam yapar, televizyonları çağırırsınız. Bağırır, çağırır çeker gidersiniz. Sonuç sıfır. Dolayısıyla bağırmakla çağırmakla bir sonuç elde edemezsiniz. Burada önemli olan iktidarda neler yapıldığı ve yapılabildiğidir. Bunlara bakmaktır. Muhalefetin fatura ödenmemesi ve ‘Sokağa çıkarak tepkinizi dile getirin.” çağrısını bir ‘gezi zekâlılık” olarak tabir ediyorum. Çünkü bu gezi zekâlılar tamamen sanki o dönem yapılan bir talebin karşılanacağı gibi akıllarınca talepte bulunmaya başladılar. Bilindiği üzere bunu önce HDP talep etti. İP buna katıldı. Önceki gece de Kılıçdaroğlu çıkıp fatura ödemeyeceğini söyledi. Bir nevi halkı sokağa çıkıp isyan etmeye teşvik edecek sözler söylemeye başladılar. Sabah olduğunda elhamdülillah hiçbir şey olmadı. Çünkü halkımız neyin ne olduğunu, kimin ne olduğunu çok iyi bilen bir halktır. Halkımız sokağa ne zaman çıkar? 15 Temmuz gibi hain darbe kalkışmasında bulunup bu ülkeye el koymak isteyen vatan hainlerini bertaraf etmek için hep birlikte ölümüne çıkarız. Bunu bu vesileyle muhalefete söylüyoruz.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti