Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Su ücretlerinde yüzde 20 indirim yapacağız”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl
“Su ücretlerinde yüzde 20 indirim yapacağız”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık basın toplantısına İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UMUD) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara ve çok sayıda partili katıldı.
BAŞKAN ADAYLARI AÇIKLANDI
Genel merkez ve il başkanlığı düzeyinde belirlenen ilçe, belde ve kasaba belediye başkan adaylarını açıklayan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, “Afyonkarahisar’da Cumhuriyet Halk Partisi ile yaptığımız iş birliği protokolünde ilimizde belirlediğimiz belediye başkan adaylarının belli olanları sizlerle paylaşacağım. Daha önce Merkez ilçe, Dinar, Sandıklı, Çobanlar, Kızılören belli olmuştu. Yeni belli olan belediyelerimizdeki başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Çay’da Serdar Dündar, Çay İlçesi Karacaören Belde Başkan Adayı Ercan Alpay, Çay Pazarağaç Belde Başkan Adayı Ercan Güven, Merkez Salar Kasabamızda Beytul Durmuş, Işıklar Beldemizde Musa Karakaya, Sultandağı ilçemizin belirlenmesini Genel Merkezimize bırakmıştık. Burada da İsmail Çelik olarak açıklanmıştır. En son Sinanpaşa ilçemiz Kılıçaslan Beldemizde Alim Yılmaz açıklanmıştır. Vatanımıza, milletimize, ilimize, ilçemize, beldemize, bölgemize hayırlı olsun.” dedi.
“GERGİNLİKLERDEN YANA
 HİÇBİR ZAMAN OLMADIM”
Seçim sürecinde gerginliklerden yana olmadığını aktaranİYİ Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, “Seçimlerde hızlı bir sürece geçiyoruz. Bu süreç içerisinde ben gerginliklerden yana hiçbir zaman olmadım. Biz de parti olarak da olmayacağız. Çünkü insanlarımızı kırarak, tahrik ederek, ötekileştirerek gidilecek seçimlerin memlekete millete hayrı olmaz. Nefret dili bizim reddettiğimiz, asla ve asla kabul etmeyeceğimiz bir dildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşlarının da birbirlerine kullanmasını da abesle iştigal olduğunu ve hiç hoş olmadığını ifade etmek istiyorum.”şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİYE OTOBÜS 1 LİRA OLACAK”
Öğrencilere eğitim desteği sağlamak için ulaşımdan başlayacaklarını kaydeden Koçak, “Öğrenciye otobüsü 1 lira yapacağımızı ifade etmiştik. Özellikle belirttik hiç kimseyi mağdur etmek değil tam aksine öğrencilerimizi ve ailelerimize öğrenim konusundan desteklemek amacı güttüğümüzü belirttik. Öğrencilerimizi aileleri üzerinden destekleyeceğiz. Şuanda iki lira öğrenci bilet fiyatını 1 lirasını belediye olarak biz öğrenci ailelerine destek olarak vereceğiz.” ifadesine yer verdi.
“RAPORU VE İHTİYACI OLANA
MAMA DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Yeni doğum yapmış ve sütü gelmeyen anneler için çocuklarına mama desteği vereceklerini söyleyen Koçak, “Sütü olmayan annelerin bebeklerine mama desteğini belediye olarak biz destekleyeceğiz. Doktor arkadaşlardan alınan raporlar belli, ihtiyacı olan kişiler belli bu konuda belediye olarak biz sütü olmayan annelerin mama desteğini karşılayacağız.” ifadesini kullandı.
“ÇÖLYAK
HASTALARINA
GLUTENSİZ EKMEK DESTEĞİ”
Çölyak hastaları için karabuğday ekimini teşvik ederek Glutensiz ekmek üretimiyapacaklarını belirleten Koçak, “Çölyak hastaları için Glutensiz ekmek üretimi yapacağız. Bölgemizde karabuğday ekimini teşvik edeceğiz. 2015 yılı verilerine göre 322 tane çocuğumuz var. Bütün kriterlerde teşhis konulamayanlar da hesap edildiğinde bunun 8-9 kat fazla olduğu söyleniyor her ilde. Ama bizde 2015 yılı verilerine göre 322 çocuğumuz Çölyak hastası olarak tespit edilmiş durumda. Bu tabi pahalı, normal ekmekten pahalı. En ucuzu 6-7 lira civarında. Bazı marketlerde 10 liraya da 20 liraya da satışları var. Bunu fakir ve dar gelirli ailelerin karşılaması mümkün değil. Belediye olarak biz Çölyak hastası çocuklarımızın Glutensiz ekmek tüketimini karşılayacağız.” diye konuştu.
“GÜNLÜK SÜT HİZMETİ SUNACAĞIZ”
Afyonkarahisar’da satış noktaları ile günlük süt üreterek halka sunacaklarını söyleyen Koçak, “Afyonkarahisar süt üretiminde belirli bir noktaya geldi. Hem üreticiyi desteklemek, hem de ailelere ulaşımı noktasında günlük olarak şişelerle halka ulaştıracağız. Bunu Türkiye’de 3-5 belediyemiz zaten yapıyor, başarılı belediyelerimiz gerçekleştiriyor. Biz de insanımıza bu hizmetimizi sunacağız. Bunları süt birlikleri üzerinden gerçekleştireceğiz. Hem taze süt alımı sağladığımız için süt üreticisine de nakit akışını sağlayacağız. Hem taze, besin değeri yüksek olan süt temin ederken toplumumuza hem de süt üreticisini destekleyeceğiz.” dedi.
“TEMİZ TUVALET,
SICAK SULU ŞADIRVANLAR
YAPACAĞIZ”
Afyonkarahisar’daki camilerde bulanan şadırvanlara sıcak suverileceğini söyleyen Koçak, “Hani bir meşhur bir söz var ‘soğuk Erzurum’da doğar da Afyonkarahisar’da eyleşir’ diye hakikaten soğuğun Afyonkarahisar’da eyleştiği kesin. Tabi camilerimizdeki, şehrimizdeki durumu görüyoruz. Bununla ilgili olarak bizim şehrimizdeki tuvaletleri ve şadırvanları gözden geçirmek gibi bir mecburiyetimiz var. Temiz tuvalet ve hijyen şartlarını en üst düzeyde riayet edildiği, sağlıklı tuvalet gündemimizde de olacak. Burada biz halkımıza şadırvanlarımızda sıcak su ile abdest almasını ve elini yüzünü imkanı vereceğiz. Şadırvanlarımızdan abdest alırken de, elini yüzünü yıkarken de şöyle bir rahatlayanların Allah olsun diyecekleri bir hizmeti de yapacağız.” ifadelerine yerverdi.
“EĞİTİM SEVİYESİNİ ARTIRACAĞIZ”
Her semte etüt merkezleri kurarak eğitim seviyesini artıracaklarını söyleyen Koçak, “Her mahallemizde etüt merkezlerimiz olacak. Ya modern semt pazarları içine ve ya çok amaçlı salonlar bünyesinde kurulacak. Merkezde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz ders verilecek. Bakın Afyonkarahisar bu yılda 50. sırada diye tahmin ediyorum üniversiteye yerleştirme sırasında. Benim mezun olduğum yıllarda çok üst düzeydi. Lise sıralamasında Afyon Lisesi 26-27. sıradaydı, bin lise arasından. Biz bu kadareğitimde ileri bir noktadaydık. Etüt merkezlerini bundan dolayı önemsiyorum.” şeklinde konuştu.
“YENİ NESİL MANDACILIĞI
DESTEKLEYECEĞİZ”
Manda kaymağı üretimini desteklemek için yeni nesil mandacılık tesislerine kuracaklarını vekuranları destekleyeceklerini aktaran Koçak, “Mandacılığı yavaş yavaş kaybediyoruz. Kaymak giderse Afyonkarahisar’ın çok önemli değerlerinden birisi gider. Afyonkarahisar deyince akla kaymak geliyorsa, acaba kaymak gidince akla Afyonkarahisar gelecek mi? Bir de bu boyutu var. Mutlaka düşünmemiz lazım. Bizim kaymağıda, mandacılığı da ön plana çekecek ve bu konuda çok önemli adımlar atacak bir belediyeciliği, bu konu da çalışanları da teşvik edecek bir belediyeciliği de gündemimize almamız lazım. Ben buna Yeni Nesil Mandacılık diyorum. Hollanda ve İtayla tarzı manda çiftlikleri biz de proje kuran arkadaşlarımıza bu konu da destek de vereceğiz. Hem Afyon Kaymağı sektörünü geliştireceğiz hem de turizme kazandıracağız.” ifadesine yer verdi.
“BELEDİYE-İŞÇİ-SENDİKA
 ÜÇLÜSÜNÜ ÖNEMSİYORUZ”
Belediye’de çalışan işçiler ile sendika konusunda birlikte hareket edeceklerini söyleyen Koçak, “Belediye-işçi ve sendika işbirliğini önemsiyoruz. Hem sosyal bir belediyecilik açısından hem demokrasimiz açısından hem işçilerimizin hak ve hürriyetlerinin korunması açısından beraberce Afyonkarahisar’a daha güçlü nasıl hizmet edebiliriz bunu ortaya koyabilmek açısında da belediyenin, işçinin ve sendikanın işbirliğinden yanayım. Güç birliğinden yanayım. İyi yönetim örneği sergileyeceğiz ve işçimizi sendikamızı daima dinleyeceğim, Türkiye’nin şartları doğrultusunda daima uzlaşarak önümüze bakacağız.” diye konuştu.
“SUDA YÜZDE 20 İNDİRİM YAPACAĞIZ”
Belediye başkanlığı görevine geldikten sonra halkın kullanımına sunulan suda yüzde 20 indirim yapacağını projeleri arasında açıklayan Koçak, “Afyonkarahisarımızda da biz suyla başlayacağız. Su ücretlerinde yüzde 20 indirim yapacağız. Aile ekonomisine katkı yapacağız. İsteğimiz yeni kaynakları geliştirmek ve bu geliştirdiğimiz yeni kaynaklarla daha temiz suyu bütün evlerimize sokmak musluklardan güvenle içilebilir sağlıklı su teminini sağlamak noktasında üzerimize düşeni yapacağız.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR
EVİNİ ANKARA’DA KURACAĞIZ”
Ankara’ya hastalıkları için giden birçok Afyonkarahisarlı’nın konaklama ihtiyacı hakkındaki projesini açıklayan Koçak, “Afyonkarahisar’dan sağlık problemleri için Ankara’ya giden vatandaşlarımız için Ankara’da kurumsal bir yapı için çalışmalarımız başladı. Daha önce vardı, sonra satılmış, bugün de büyük bir ihtiyaç. Çünkü ben gelen hastalarımızı ve yakınlarını hangi misafirhanelerde ağırlayacağımı, hangi otellerde yer ayırtacağımı çok zorlanıyorum. Çoğu zaman dolu oluyor, fiyatları çok yüksek. İnsanlarımızın çoğu fiyatları karşılayabilecek durumda değil. Afyonkarahisar Evini Ankara’da kuracağız. Buradaki Beyaz Masa ile koordineli çalışma yapılacak. Hastane randevularından tutun, misafirhanelerde yer ayırtmasına kadar buradan başlayarak insanlarımızı sahipsiz bırakmayacağız. Ankara’ya indiğinde oraya koyacağımız bir minibüsle misafirhaneye yerleştirecek. Sabahleyin alacak hastanelere dağıtacak. Akşamda hastalarımızın hastanelerde işleri bittiğinde hastalarımızı alacak ve misafirhaneye tekrar getirecek. İşi bitenleri de Afyonkarahisar’a sağlıcakla gönderecek. Bunların yönetimini de Ankara’daki Afyonkarahisarlılar Derneğimiz ile beraber koordineli çalışacağız.” ifadesinikullandı.
“HAŞHAŞ ENDÜSTRİSİ KURACAĞIZ”
Isparta’da meşhur olan gül üzerinden örnek vererek Haşhaş Endüstrisi projesini anlatan Koçak, “Isparta’da gül endüstrisi var. Yan sanayilerle, sabun, krem, kolonya, deterjanlara katkısı, parfüm bir gül üzerinden koskoca bir endüstri, yurt içine yurt dışına talep gören bir endüstri kurdular. Hal bu ki haşhaşımız da kat be kat o endüstriyi de sollayabilecek hem değer olarak hem katile olarak çok şeylere sahip. Afyonkarahisar coğrafyası haşhaşın en iyi yetiştiği coğrafya. Dünya tarihi boyunca en iyi yetiş yer burası. Haşhaş endüstrisine önem vereceğiz, şifa kaynağı haşhaş endüstrisini destekleyeceğiz, yeni ürün çeşitlerini de endüstriye kazandıracağız.” ifadelerine yer verdi.
“HEM KIZILAY HEM DE YEŞİLAYIM”
“Bağımlılığa Karşı Özgür Köy” projesi hakkında daha önce küçük bir bilgilendirme yapan ve projenin detaylarını biraz daha açarak anlatan Koçak, “Bağımlılığa Karşı Özgür Köy projemizle bağımlılıkla mücadele edeceğiz. Bağımlılığa karşı çok büyük bir mücadeleyi birlikte başlatacağız. Hem bağımlılık müptelası olanlara karşı, hem de bağımlılığa tutulmadan önce taa ilkokuldan başlayarak kamu spotları ile halkı aydınlatarak, veli toplantılara ile çok ciddi bir mücadeleyi Afyonkarahisar’da başlatacağız.” şeklinde konuştu.
UMUD’DAN KOÇAK’A MADALYA VE ROZET
Koçak’ın konuşmasının sonunda söz isteyen Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği (UMUD) Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, Koçak’a “Bağımlılığa Karşı Özgür Köy” projesinden dolayı teşekkür ederek madalya ve rozet takdim etti. Diğer Belediye Başkan Adaylarına da bu konuda destek olacaklarını söyleyen Baykara, “Yazdığım köşe yazımda 3 Belediye Başkanı Adayına da seslenerek bağımlılıkla ilgili projelerinde sonuna kadar destek olacağımızı söyledim. Madalya ileödüllendireceğiz diye yazdık. İlk defa böyle bir proje sunduğu için de Koçak’a madalya takdim etmek istiyorum” dedi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti