Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şuhut Arızlı Göleti için geri sayım başladı

Afyonkarahisar Şuhut Arızlı Göleti

Afyonkarahisar Şuhut Arızlı Göleti için geri sayım başladı. projede yüzde 92’sinin tamamlandığı proje tamamlandığında Afyonkarahisarlı üreticilere yılda 2 milyon lira ek gelir sağlayacak.

Gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede % 92 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi. Gölette, 2023’ün ikinci yarısında su tutmayı hedeflediklerini açıkladı.

Arızlı Göleti ‘nde şu anda gövde dolgusu, vana odası ve dolusavak inşaatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “İnşaatta cut-off kazılarını, gövde ve rezervuar kazılarını, kil blanket imalatlarını, dolusavak kazılarını tamamladık. Ayrıca kondivi imalatlarını da bitirdik. Dolusavak imalatlarının %60 ı tamamlanmış olup, 109 bin m3’lük gövde dolgusunun ise %97’ini tamamladık.” ifadelerinde bulundu.

AFYONKARAHİSARLI ÜRETİCİLERE YILDA 2 MİLYON LİRA EK GELİR SAĞLAYACAK

750 dekar araziye can suyu verecek Arızlı Göleti ‘nin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten Balta “Gölet sayesinde modern sulama ile tanışacak 750 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek ve kazançları artacak. Afyonkarahisarlı üreticiler, 2023 yılı rakamlarıyla yılda yaklaşık 2 milyon lira daha fazla kazanacak.” dedi.

775 BİN M3 SU DEPOLAYACAK

Temelden yüksekliği 25 metre olarak planlanan Şuhut Arızlı Göleti ’nin gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 775 bin m3 depolama hacmine sahip olacak gölet, 750 dekar araziye can suyu verecek. >> Hakan ARSEVEN’in Haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti