Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şükretmemiz için ne kadar sebebimiz varmış…”

“Şükretmemiz için ne kadar sebebimiz varmış…”

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Sevgi Yılı projesinde bu ay “Şükür ve Teşekkür” ana başlığının işleneceğini belirtti. Eroğlu, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla uygulanan kurallara da atıf yaparak “Aslında şükretmemiz için o kadar çok sebebimiz varmış ki, biz bunun farkında değilmişiz” dedi

 

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar genelinde sürdürülen Sevgi Yılı projesinde Aralık ayında “Şükür ve Teşekkür” anabaşlığı ile etkinlikler yapılacağını belirtti. Eroğlu, “Afyonkarahisar’da il genelinde başlattığımız ve toplumumuzun büyük desteği ile devam eden Afyonkarahisar Sevgi Yılı projesinde çalışmalar ve faaliyetler bütün hızıyla devam ediyor. Sevgi ile atan kalpler, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmaya dönüşerek hemşehrilerimizin huzur ve muhabbetini arttırıyor. Bir gün Peygamber Efendimizin yanında oturmakta olan bir kişi, önlerinden geçen bir adam için ‘Ey Allah’ın Resulü; Ben şu adamı çok seviyorum.’ dedi. Peygamber Efendimiz (sav), ‘Peki ona bunu söyledin mi?’ diye sordu. Adam ‘Hayır!’ diye cevap verdi. Hz. Peygamber (sav) ‘Koş, bunu ona söyle.’ buyurdu. Bir birimizi mutlaka çok sevelim, çünkü bizim anlayışımızda ‘Yaratılanı sev Yaradan’dan ötürü’ anlayışı vardır. Peygamber Efendimizin de buyurduğu gibi sevgimizi ve sevdiğimizi mutlaka o kişiye gösterelim ve söyleyelim.” dedi.
“ŞÜKÜR, MÜMİNİN HAYATININ
MERKEZİNDE OLMALI”
Eroğlu, şükür ve teşekkürün önemine dikkat çekerek, “Afyonkarahisar Sevgi Yılı projesinde Aralık ayının teması ‘Şükür ve Teşekkür’ üzerinedir. Gerçekten bu konu çok mühim bir konu olup hayatımıza eksiksiz tatbik etmemiz gereken bir husustur. Bakara Suresi’nde Yüce Allah (cc) ‘Ey iman edenler! Size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yiyin ve Allah’a şükredin; eğer kendisine kulluk ediyorsanız.’ buyurmuştur. Şükür bir müminin hayatının merkezinde olması gereken bir durumdur. Şayet şükretmez isek sürekli bir doyumsuzluk, açlık ve hırs ile karşı karşıya kalırız. Bugün çevremize baktığımızda şükreden insanlar, kimi şükretmeyen ama maddiyat olarak daha zengin olan insanlara göre daha mutlu ve huzurlu olduğunu görebiliriz. Mutluluk ve huzur şükretmekle doğrudan bağlantılıdır. Sahip olmadığımız pek çok şeyi arzulayıp mutsuz olmaktansa, sahip olduklarımızla kanaat edip mutlu olmak daha kolay ve doğru olanıdır.” diye konuştu.
“KULA TEŞEKKÜR ETMEYEN
ALLAH’A ŞÜKREDEMEZ”
Eroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
“Bugün toplumumuzda tüketim ve alışveriş alışkanlığı çok büyük boyutlara ulaşmış durumda. İhtiyacı olmadığı halde yeni çıkan bir ürünü almaktan geri durmayan insanların sayısı hiç de az değil. Buna rağmen insanlar mutsuz. Diğer taraftan sahip olduğu az bir nimetle şükreden insanların ise daha fazla mutlu olduğunu görebiliyoruz. Ne demişler; ‘Dil şükre düşmezse, kalp hüzne düşer.’ Şükür, bir Müslümanın mihenk taşı olmalıdır. Şükür her alanda yapılması gereken bir duadır. Şükretmemiz için o kadar çok sebebimiz var ki. Müslüman bir ülkede dünyaya geldiğimiz için, sağlığımız için, aldığımız nefes için, sahip olduğumuz nimetler için şükretmeliyiz. Şükür Allah’a yapılan bir teşekkür demektir. Dolayısıyla içtimaı hayatımızda çevremize karşı teşekkür etmeyi de alışkanlık haline getirmeliyiz. Kula teşekkür etmeyen, Allah’a şükredemez.”
“SALGIN SÜRECİ ŞÜKÜR KONUSUNDA İBRET”
İnsanoğluna sayısız nimet verildiğini vurgulayan Eroğlu, “Sahip olduğumuz nimetlerin kadrini, kıymetini bilmeyen, kısacası şükretmeyen insanoğlu, bu nimetler elinden uçup gittikten sonra daha fazla kıymetini anlıyor. Dolayısıyla sahip olduğumuz nimetlere şükretmek için onların illa ki elimizden uçup gitmesini beklemeyelim. İçinde bulunduğumuz salgın sürecinde bu durum belki daha iyi anlaşılmış olabilir. Bugün hiç önemsemeden belki de farkına bile varmadan nefes alırken, bir anda Kovid-19 hastalığı ile nefes dahi alamayan, ancak makine yardımıyla nefes almaya çalışan hastalarımızın, kulağımıza küpe olacak sözlerine hepimiz şahidiz. Maske takmadan, mesafe mefhumu gözetmeden, sevdiklerimizle kısıtlama olmadan oturup görüşmek meğer ne büyük nimetmiş. Camilerde omuz omuza saf tutarak Allah’ın huzuruna çıkıp namaz kılmak ne büyük nimetmiş. Bugün öyle bir durumla karşı karşıyayız ki, vefat eden eş, dost, akrabamızın dahi cenazesine katılamıyoruz. Aslında şükretmemiz için o kadar çok sebebimiz varmış ki, biz bunun farkında değilmişiz. Gelin bugünden itibaren sahip olduğumuz ve henüz elimizde olan bu nimetleri gözden geçirelim ve Yüce Allah’a bu nimetler için şükredelim. Şükretmeyen insan sürekli şikayet eder. Aralık ayı içerisinde Afyonkarahisar İl Müftülüğümüz, İlçe Müftülüklerimiz, Belediyeler, Okullar, üniversiteler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları Aralık ayının teması olan “Şükür ve Teşekkür” konusu ile alakalı faaliyetler yaparak toplumumuzun daha fazla şuurlanmasını sağlayacaklar. Şükürler olsun her halimize. Az şikâyet, çok şükür. Teşekküre zaman ayır.” şeklinde konuştu. >> Kocatepe Haber Merkezi