Suya bu yıl da zam yok

Afyonkarahisar Belediye Meclisi'nin Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclisi, bu yıl da 0-20 metreküp su kullanım tarifelerine zam yapmadı Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi, 2015 yılı su tarifelerinde tüketim sınırı olmaksızın, 2013 yılı tarifesinin geçerliliğini korunması yönünde karar alarak son iki yıldır suya zam yapmadığı gibi 2009 yılından [&hellip]

Suya bu yıl da zam yok

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Meclisi, bu yıl da 0-20 metreküp su kullanım tarifelerine zam yapmadı

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın başkanlığında toplandı. Belediye Meclisi, 2015 yılı su tarifelerinde tüketim sınırı olmaksızın, 2013 yılı tarifesinin geçerliliğini korunması yönünde karar alarak son iki yıldır suya zam yapmadığı gibi 2009 yılından bu tarafa 0-20 metreküpe kadar su kullanan abonelere ise 6 yıldır zam yapmıyor. Afyonkarahisar Belediyesi öğrenci yurtlarındaki tarifelerde indirime gitti.
VERİLMİŞ SÖZ NAMUSTUR
Öte yandan Belediye Meclisi’nde 2015 Yılı Performans Programı da görüşüldü. Gerek 2009 seçimleri öncesi gerekse de 2014 yılı seçim sürecinde Afyonkarahisarlılar’a asla boş vaatte bulunmadıklarının altını çizen Başkan Burhanettin Çoban; ne aldatan olduklarını ne de aldanan olduklarını söyledi.
Afyonkarahisar için büyük hayaller içinde olduklarını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban; bu hayallerin gerçekleşmeyecek popülist vaatler olmadığını söyledi. Vatandaşı hiçbir zaman kandırmadıklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; “Verilmiş söz bizim için namustur. Hayallere değil, gerçeklere dayalı icraat yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
“BİZİM BÜYÜK HAYALLERİMİZ VAR”
Seçim süresinde bir siyasi parti adayanının “İmarda adaletsizlik var, biz bu adaletsizliği gidereceğiz” açıklamalarına da dikkat çeken Başkan Çoban şöyle devam etti: “Bizim Afyonkarahisar için büyük hayallerimiz var. Bu hayaller 2009 yılında da vardı, 2014 yılında da var. Ama bu hayaller, gerçekleşmeyecek hayaller olmadığı gibi popülist hayaller ya da vaatler değildi. Biz seçim çalışmaları sırasında gezerken bizden en çok istenilen taleplerden bir tanesi de Osmangazi, Ertuğrulgazi, Orhangazi, Yeşilyurt, Karşıyaka, Sahipata ve Yenice gibi mahallelerde yapılması istenen kat artışı idi. Maalesef bazı siyasi parti adayları ‘İmarda adaletsizlik var, biz bu adaletsizliği gidereceğiz, katları arttıracağız” dediler. Ben de bir siyasi parti adayıydım. Allah bize de akıl fikir vermiş, o dönem ben de kat artışı yaparım diyebilirdim. Ancak ben herkese hayır kesinlikle böyle birşey yapmayacağız dedim. Yapacağız diyen adayın da doğru söylemediğini söyledik. Nitekim Meclis toplantısında da sağ olsun İnşaat Mühendisi Kazım Çeşeay Bey’e 2 katlı bir yeri beş kata çıkarılıp, çıkarılamayacağını sordum, kendisi ‘çıkarılamaz’ dedi.”
KEŞKE EĞİTİMDE DE İLK ONDA OLSAK
Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Afyonkarahisar’ın yaşanılabilir kentlerde Türkiye’de en mutlu ikinci il olduğunu kaydeden Çoban, “Türkiye İstatistik Kurumu 2014 yılında bir açıklamada bulundu.Yaptığı ankette Afyonkarahisar, yaşanılabilir kentlerde ‘şehirde yaşamaktan mutlu musunuz? Sorusuna Türkiye’de en mutlu ikinci il çıktı. Ailecek mutlu musunuz sorusuna karşın ise Afyonkarahisar, birinci sırada çıktı. Sağlık ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ise 4’üncü sıradayız. Bunlar güzel şeyler. Keşke eğitimde de ilk onda olalım” diye konuştu.
OTOPARK SAYISI ARTTI
Afyonkarahisar’daki trafik sorununa ilişkin yapılan otoparklar konusunda da açıklamalarda bulunan Çoban, döneminde Afyonkarahisar’a en çok otopark kazandıran yönetim olduklarının altını çizdi. Çoban; “Dönemi içerisinde Afyon’a en çok otopark kazandıran Belediyeyiyiz. Afyonkarahisar’ın 440 araçlık en büyük otoparkı Ambaryolu otoparkı ilimize kazandırdık. 2. Şehir Çarşısı’nda dükkânlarımız vardı, yıktık ve otoparkın içine kattık. Yapılan otopark alanı kadar oraya ilave otopark kazandırdık. Üçüncü olarak ise Yoncaaltı otoparkına 86 araçlık yine bir otopark kazandırdık. Yine Devlet Hastanesi’nin karşısındaki iş merkezinin altına 50-60 araç girebilecek şekilde otopark yaptık” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

YETKİ BELEDİYE’DE Mİ, EMNİYET’TE Mİ?

Belediye Meclisi’nde Performans Programı çerçevesinde trafik konusu da gündeme geldi. MHP’li Mehmet Soner’in “Görev, yetki sizde. Sokağa park ettirmeyin” çıkışına cevap veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Yarın sana yetkiyi veriyorum” diye karşılık verdi. Soner’in “Kabul” demesi üzerine Çoban, şöyle konuştu:
“Emniyet’in yetkileri ile bizim yetkilerimizi karıştırmayın. Belediyelerin şehir içinde ulaşım yollarının herhangi bir arterinde yanlış park eden araçlara ceza yazma yetkisi yok. Biz sadece ve sadece kaldırımla ilgili yetkimiz var; o da mahkemeden geri dönüyor.”

36 BİN KİŞİ YARARLANDI
Toplantıda, 36 bin kişinin Ambaryolu Katlı Otoparkı’ndaki ücretsiz girişten yararlandığı belirtildi.

DOKTOR WOLFGANG OTT’A FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERATI
250 müzik enstrümanından oluşan koleksiyonunun tamamını Afyonkarahisar’a bağışlayan Doktor Wolfgang Ott’a fahri hemşehrilik beratı verilmesi Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

BAYKARA’DAN 6 SORU

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Trafik Komisyonu’nun raporları da görüşüldü. Erkmen Belediyesi araçlarının şehiriçine girmesi teklifi hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu Başkanı Halil İbrahim Baykara 6 soru sordu. Baykara’nın sorduğu sorular şöyle:
“Kararda güzergah üzerinde şehir içinde herhangi bir yerde indi-bindi yapmama şartı var. Ben kimsenin mağdur olmasını istemiyorum. Vatandaş, Kırmızı Hastane’den Köy Garajı’na kadar indi bindi olmayacak. İnmeden mi gidecekler? Sosyal Bilimler Lisesi’ne gidecek olan vatandaş, Köy Garajı’na gidip oradan mı minibüse binecek? İndi bindi yapan araçlar suç mu işlemiş olacak? Polis nasıl bir yol izleyecek? Hem şehiriçi güzergah verip hem indi-bindiyi yasaklamayı nasıl izah ediyor? Durak yeri vermek zorunda kalırsanız, sonraki aşamasının ne olacağını biliyor musunuz? Aynı talep ve baskı diğer ilçelerden ve köylerden gelirse ne yapacaksınız?”
Trafik Komisyonu Başkanı M. Emin Birliktir, bu sorulara cevap vermeye çalışırken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu konu önemli. Hemen oylanmasın, incelensin” dedi. Rapor, incelendikten sonra tekrar görüşülecek.

PERFORMANS PROGRAMI’NA ELEŞTİRİ

Belediye Meclisi Milliyetçi Hareket Partisi Grubu’ndan Mehmet Soner, Afyonkarahisar Belediyesi 2015 Yılı Performans Programı’na ilişkin eleştirilerini gündeme getirdi. Soner, “Hazırlanmış olan program maalesef uygulanabilirliği şüpheli olup biraz hayal gücü biraz da seçimlerde taahhüt edilen sözlerin karşılığıdır. Daha önceki programlar incelendiğinde bu durum açıkça ortaya çıkar” dedi.
Soner, şöyle devam etti:
“2013 Yılı Performans Programı’nda yer alan yaşanabilir kentsel fiziksel doku hedefleri niye bu programda yok? Deprem riski haritası kısmen çıkarılmıştı, tamamlandı mı? Ulaşım master planı hazırlanması hedeflenmişti, bu hedef başarıldı mı?”

ÇOBAN’DAN MHP’YE: HİLAL KART’I UYGULAYIN

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan’a seslendi. Çoban, “Buradan Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı’na çağrıda bulunuyorum. Seçimden önce 40 bin adet hilal kart dağıtıldı. “Biz bu kartlara her ay 250 lira yükleyeceğiz, vatandaş belediyeye gelmeyecek gidecek marketten alışverişini yapacak” dendi. Bense bunun yasal bir alt yapısı yok yapamazsınız dedim. MHP İl Başkanına şimdi bir çağrıda bulunuyorum. Lütfen, Hilal Kart uygulamasını Emirdağ’da, Çay’da yada İhsaniye’de uygulayın. Bu ilçelerimizde bin kişiye Hilal Kart dağıtın her ayda 250 lira yükleyin görelim bakalım böyle bir şey yapılabiliyor mu?… Biz vatandaşımızı hiç kandırmadık. Verilmiş söz bizim için bir namustur. Hayallere değil, gerçeklere dayalı icraat yaptık” ifadelerini kullandı.

TRAFİK CEZASINDA TORPİL YOK

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Emniyet mensuplarının trafik konusunda duyarlı olduğunu, herhangi bir iltimasta bulunmadıklarını söyledi. Çoban, “Geçen hafta eşime ceza geldi, araç benim üzerime kayıtlıydı. 3 hafta önce de İl Başkanımıza ceza geldi” dedi.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme