Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tam Zamanlı Çalışma Nedir?

Tam zamanlı çalışmanın detayları 4857 sayılı İş Kanunu’na göre belirlenmiştir. Tam zamanlı çalışma ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde…

Tam zamanlı çalışmanın detayları

Tam Zamanlı Çalışma Nedir?

4857 sayılı İş Kanununa göre, tam zamanlı çalışanlar için haftalık çalışma süresi 45 saat olarak belirlenmiştir. Bu, her bir çalışanın günlük 7,5 saat çalışması anlamına gelirken, aylık toplamda ise çalışanlar 180 saat mesai yapmaktadır. Çalışan işe girerken yapılan iş sözleşmesi türü “full time” yani tam zamanlı olarak adlandırılır.

İşçi ve işveren arasındaki anlaşmalarla çalışma süreleri şekillenirken, 4857 sayılı İş Kanunu günlük çalışma süresini 7,5 saat, haftalık çalışma süresini ise 45 saat olarak düzenler. Bu kanuna göre tam zamanlı çalışanların aylık toplam çalışma saatleri 180’e saat olmakta.
Tam zamanlı çalışma, haftada 30 saati aşan çalışanlar için kullanılır. Yani, 30 saat üstünde çalışma gerçekleştiren bir kişi tam zamanlı çalışan konumundadır. İş Kanunu’na göre her gün 7,5 saat, haftanın altı günü bu düzenle çalışma gerçekleştirilir. Belirlenen çalışma süresinin üzerine çıkılması durumunda fazla mesai devreye girer. Çalışanlar genel itibariyle haftada 1 gün izin kullanır. Bu izin süresinin arttırılması, yani 1,5 gün veya 2 gün olması durumunda çalışanların mesai saatleri değişebilmektedir.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti