Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi konaklar hizmete açıldı – Kocatepe Gazetesi

Sandıklı ilçesinin kültür ve
Tarihi konaklar hizmete açıldı

Sandıklı ilçesinin kültür ve turizmine hizmet vererek çehresini değiştirecek ve misafirlerine nostaljik bir ortam oluşturacak olan tarihi konakların açılışı gerçekleştirildi.
Sandıklı merkezde, Sandıklı Evleri Kent Müzesi ve Sandıklı Etnografya Müzesi olarak hizmet verecek tarihi konakların açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ali Eroğlu, ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
“İNSANLARI OTELLERİN DIŞINA ÇIKARMALIYIZ”
Sandıklı Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Geleneksel ve Yöresel Değerler Sempozyumu/Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen açılış programında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Sandıklımız için güzel bir gün. Birçok etkinliği hep beraber gerçekleştireceğiz. Çağımızda artık ekonominin iyileşmesiyle birlikte gezen gören insan sayısında oldukça bir artış oldu. Dün bir istatistik dikkatimi çekti. Dünya’da en çok ziyaret edilen 10 ilin içerisinde 2 tanesi Türkiye’de bulunuyor. Bunlar İstanbul ve Antalya. Demek ki artık ülkemizde turizmden belirli bir pay almaya başladı. Ancak biz bunu sadece deniz turizmi olarak algılamamız lazım. Kültür, doğa, spor, sağlık turizmini aklımıza gelen her şeyi turizmin bir parçası haline getirmemiz lazım. Sandıklı olarak da gördüğümüz kadarıyla tarihten gelen bir termal zenginliğimiz var. Buraya yıllardır insanlar gelip gidiyor. Ancak bu gelip giden insanları otellerin dışına da çıkarmamız lazım. Onları şehrin içine katmamız lazım ki şehirde alışveriş yapsınlar. Buraya ekonomik katkıları olsun. Ayrıca tarihi bir özelliği, geçmişi olan Sandıklı’yı kültürüyle, ezelden ebediyete taşıyacak olan değerleriyle tanıma imkânları olsun. Bu eserler de işte bunlara vesile olacak. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Duaların yapıldığı açılış programı, Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi ve akabinde tarihi konakların gezilmesiyle tamamlandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti