Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Fuarı, kapılarını “umut”la açtı

Bu haberin fotoğrafı yok
Tarım Fuarı, kapılarını “umut”la açtı

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen 1. Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuar’ın ilk gününde yoğun katılım dikkat çekti

Son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında önemli bir mesafe kat eden Afyonkarahisar’da ilk düzenlenen Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı, Kültür Park ve Fuar Alanı’nda açıldı. Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan fuar için açılış töreni düzenlenirken, törende yapılan konuşmalarda ilk kez düzenlenen fuarın beklentileri fazlasıyla karşıladığı ifade edildi.
MAYIS’TA OTOMOBİL FUARI AÇILACAK
17’si yurtdışında olmak üzere, 112 firmanın stant açtığı fuarın açılış konuşmasını ART Fuarcılık ve Organizasyon Genel Müdürü Şafak Arıkan yaparken, protokol mensupları da fuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şafak Arıkan, 5-9 Mayıs tarihleri arasında Otomobil Distribütörleri Derneği’nin desteği ile Afyonkarahisar’da Otomobil, Motorsiklet, Ticari Araç ve Yan Sanayi Fuarı’nı da açacaklarını kaydetti.
BU FUAR, KATKI
SAĞLAYACAK
Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, tarımın ülkemizin vazgeçilmez sektörlerinden biri olduğunu söyledi. Tarım sektörünün müdavimleri olan çiftçilerin, gelişen teknolojiye ayak uydurmalarının çok önemli olduğunu kaydeden Çankaya, bu maksatla düzenlenen fuarın, Afyonkarahisar tarımına ve çiftçisine katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.
Afyonkarahisar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Raşit Tabak ise “Kalabalık devam ederse ileriye yönelik endişelerim ortadan kalkacak. Fuarlar büyük platformlardır. Toprağımız çok kıymetli. Toprağımıza çok önem verelim. Bu çok önemli olan değerimizi ve imkanımızı çok iyi kullanalım, kirletmeden temiz şekilde kullanalım” diye konuştu.
MİLLİ TARIM POLİTİKASI UYGULANMALI
Fuarın gelecek yıllarda kapsamının genişletilerek devam etmesi temennisinde bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Danışmanı Kemal Sandık ise üreticinin sorunlarını dile getirdi. Genel Başkan Danışmanı Kemal Sandık, üreticinin sorunlarının giderilmesi adına atılacak adımlara destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Sandık, şöyle konuştu:
“Milli tarım politikamızı uygulamamız gerekiyor. uluslararası örgütlerin Türkiye’de uygulatmaya çalıştıkları uygulamaları mutlaka ortadan kaldırmalıyız. Et ve Balık Kurumu’nun yeniden tesis edilmesi gerekiyor. Süt Endüstrisi Kurumu’nun kapatılmasının sektörü perişan hale getirdiğini hepimiz gördük. Süt Kon-seyi kurulma çabalarını bu yönde olumlu buluyoruz.”
CANLI HAYVAN BORSASI AÇILACAK
Afyonkarahisar’da tarım alanında bir fuarın açılmasının kendini mutlu ettiğini belirten Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Zobalı da, Haziran ayında Türkiye’nin en büyük canlı hayvan alım satım borsasını yapacaklarını hatırlatarak, “Böyle bir dönemde bu fuarın açılması bizleri ayrıca mutlu etti” dedi. Zobalı, borsa olarak, gelişimi destekleyen fuarları desteklemeyi bir görev kabul ettiklerini sözlerine ekledi.
KUMTEPE TEŞEKKÜR ETTİ
İlk kez bir ihtisas fuarının Afyonkarahisar’da düzenlemesinin heyecanını yaşadıklarını kaydeden Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Mustafa Kumtepe ise, “Tarım ve hayvancılıkla geçinen ilimizde, düzenlenen bu fuarın ileriki yıllarda büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum. Tarım ve hayvancılık yaparken, ‘artık ne kadar hızlı ve ne kadar çok gelir elde ederiz’ düşüncesiyle gelişen teknolojiden ve deneyimlerden yararlanmak gerekiyor. Bu nedenle açılan fuarın ilimize hayırlı olmasını diliyor, fuarı düzenleyen ART Fuarcılık ve Organizasyon firmasına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
NÜFUSUN YARISININ
EKMEK KAYNAĞI
Afyonkarahisar Vali Vekili Akgün Corav, böyle bir fuarın Afyonkarahisar’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında “Afyonkarahisar ilimizde böyle bir fuarın düzenlenmesinden duyduğumuz memnuniyeti öncelikle ifade etmek istiyorum. Bu coşkulu katılımla, bu genişlikteki bir fuar, sanırım ilk defa düzenleniyor. Bunu tertip ederken emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Fuarlar, ulusal ve uluslararası olmak üzere önemli birer platform oluyor. Bir pazarlama ve reklam alanı. İlimizde tarım ve hayvancılık önemli bir sektör, nüfusumuzun yarısı bu alanda rıskını kazanmaya çalışıyor. Bu fuarın katkı faydalı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
KURDELEYİ BİRLİKTE KESTİLER
Protokol mensupları tarafından fuarın açılış kurdelesi kesilerek, kapalı bölümdeki stantlar gezildi. Fuarın açılış programına, Vali Vekili Akgün Corav, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ahmet Toptaş, ile Kemalettin Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Mustafa Kumtepe, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, İl Jandarma Komutanı J. Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Abdülkadir Konak, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya, Afyonkarahisar Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Raşit Tabak ve daire müdürleri katıldı.
Fuarı düzenleyen kuruluşlar arasında yer alan Türkiye Ziraat Odaları Birliği adına ise Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkan Danışmanı Kemal Sandık fuara katıldı. (Kocatepe)

Çiftçinin sorunlarına çözüm bulunmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş,
çiftçilerin sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, çiftçilerin pek çok sorun yaşadığını belirterek, bu sorunların çözümünde herkese görev düştüğünü vurguladı. Toptaş, “Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi kurulduğu zaman bu bölgede modern çiftçi yetiştirmeye başladı. Cumhuriyet kurulduğu zaman Türkiye’nin dört bir tarafına fabrikalar kurdu. Bizim ciddi derslerimiz var. Sultandağı, meyvecilik konusunda Afyon’un lokomotifidir. Ama soğuktan dolayı verim yüzde 25’lere inmiş durumda. Soğan üreticileri, depolardaki soğanı kendi ceplerinden para vererek dağ eteklerine dökmektedir. Patates aynı durumdadır. Evinde bir iki ineği olan vatandaş süt birliğine üye değilse prim alamamaktadır. Afyon’da tarım çok önemlidir. Afyon’da tarımla uğraşan insanlar genelde küçük işletme sahibidir. Bizim onların üretimini de desteklemek gibi bir kaygımız olmalıdır. Çiftçi icralık durumdadır. Bunlara çözüm üretmek bizim görevimizdir. Bu fuarı düzenleyenler, Afyon’a büyük bir hizmet etmiş durumdalar. İzmir Fuarı’nda Afyonlu mermercilerin çalışmalarını gördüm ve gurur duydum” dedi. (Kocatepe)

ÖTV ve KDV kaldırılsın

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, tarım
sektöründe çalışanlara ek yük getiren uygulamaların üretici lehine düzenlenmesini istedi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, tarım sektöründeki Özel Tüketim Vergisi ile Katma Değer Vergisi’nin kaldırılmasını istedi. Yılmaz, “Tarım sektörünün en önemli sorunu, girdi maliyetinin çok yüksek olmasıdır. Bunların mutlaka desteklenmesi gerekir. Girdi maliyetinin mutlaka düşürülmesi gerekiyor. Mazotta, gübrede, ilaçta, sulamada kullanılan elektrikte ÖTV ve KDV mutlaka kaldırılmalıdır. Yoksa bu iş sürdürülebilir olmaktan çıkmaktadır. Üreten insanımızı desteklememiz lazım. Pek çok insanımız tarım sektörünü terk etmektedir. Destekleme olmazsa, Türkiye’yi pek çok problemle karşılaşacaktır. Üreten insanımızın sesine kulak vermek gerekiyor” diye konuştu.
Yılmaz, Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmeye çalışıldığını hatırlatarak “Şeker Fabrikaları’nı SEKA yapmayacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Editörün en güzel görüntü çabası

Kanal 3 Haber Editörü Oktay Yüksel, 1.Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı’nda en güzel görüntüyü yakalayabilmek için çabaladı. Yüksel, konuşma yapılan alanın yukarıdan genel görüntüsünü çekmek, için, hayatını riske atma pahasına da olsa bir kamyonun kasasının üzerine çıktı ve çekim yaptı.

Pancardan üretilen şeker, sağlıklı

SS Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi, 1.Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı’nda stant açtı. Kooperatif yetkilileri, Konya Şeker Fabrikası şekeri kullanılarak üretilen çikolata ve şekerleri, misafirlere ikram etti. Kooperatif yetkilileri, pancardan üretilen şekerin glikoz içermemesi nedeniyle daha sağlıklı olduğunu kaydetti.

Şeker-İş
bilinçlendirdi

Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu ve sendika üyeleri, 1.Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı’na katılan çiftçileri bilgilendirdi. Karamoçu ve sendika üyeleri, Afyon Şeker Fabrikası’nın performansını ve Şeker Fabrikaları’nın satılması hâlinde ülke ekonomisinin nasıl zarar göreceğini anlatan broşür ve kitapları dağıttı.

1 açılış,
10 konuşmacı

1’nci Tarım Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Fuarı’nın açılışında 10 konuşmacı kürsüde söz aldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti