Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım personeline keneden korunma yolları anlatıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon
Tarım personeline keneden korunma yolları anlatıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Berna Bozca tarafından verilen seminerde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline, Brusella ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin bulaşma yolları, belirtileri, korunma ve tedavi yöntemleri anlatıldı.
HASTALIĞIN BELİRGİN
BİR TEDAVİSİ YOK
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’nin kene ile bulaştığını belirten Dr. Berna Bozca, hastalığın fark edilmemesi ve uzun süre vücutta kalması halinde, kendisinde bulunan virüsü insan vücuduna bulaştırdığını söyledi. Yüksek ateş, kas eklem ağrısı ve kanamalar şeklinde hastalığını kendisini belli ettiğini kaydeden Bozca, hastalığın belirgin bir tedavisi olmadığını; ancak destek tedavisi uygulandığını ifade etti. Piknik ve mesire alanı gibi açık alanlarda kapalı kıyafet giyilmesi gerektiğini belirten Berna Bozca, eve dönüldüğünde kıyafetlerin güzelce çıkarılıp, vücuda kene yapışıp yapışmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.
ÇIPLAK ELLE
MÜDEHALE EDİLMEMELİ
Vücuda kene yapışması halinde kenenin eldiven yardımıyla yapıştığı yerden çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Bozca, çıkarma işlemi sırasında, kenenin başının vücutta kalabileceğini, bu durumda endişe edilmemesini, çünkü kenenin virüsü vücudunda taşıdığını söyledi. Çıkarılan kenenin çıplak elle ezilip öldürülmesinin oldukça tehlikeli olduğunu aktaran Bozca, kene çıkartıldıktan sonra acil olarak bir doktor başvurulması gerektiğini kaydetti. Bozca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline, kulaktan dolma ya da tıbbi yöntemlere uymayan tedavi önerilerini dikkate almamalarını tavsiye etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti