Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taş Medrese’de kurs zamanı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Taş Medrese’de kurs zamanı

Belediye İşletme Müdürü Muhittin Ok, el sanatları ve meslek edindirmeye yönelik çeşitli kurslar için yeni dönemin
başladığını açıkladı. Ok, kursiyerlerden devamlı katılım, sebat dışında hiçbir ücret talep edilmediğine dikkat çekti

Afyonkarahisar Belediyesi İşletme Müdürü Muhittin Ok, Belediye’nin toplam 11 iktisadi işletmesinin bulunduğunu belirtti. Ok, bu işletmelerden biri olan Taş Medrese de yeni dönem kursların başladığını bildirdi.
YENİ DÖNEM BAŞLADI
Belediye iktisadi işletmelerinden birinin de Taş Medrese olduğunu kaydeden İşletme Müdürü Muhittin Ok, Taş Medrese bahçesindeki çay bahçesinin de hizmet verdiğini kaydetti. Taş Medrese atölyelerinde meslek edindirmeye yönelik el sanatları kurslarının bir kısmının 10 Ağustos Pazartesi günü itibariyle bir kısımının ise bugün açıldığını belirten Ok; “Şu anda 12 tane atölyemiz var. Bu atölyelerimizin içerisinde çeşitli kurslar vereceğiz. Bununla ilgili biz çalışmalarımıza başladık. Eğitmenlerin çoğunluğunu halk eğitim merkezi üzerinden hocalarımızla tamamlıyoruz. Bunun dışında geleneksel el sanatları dalında Kültür Turizm Bakanlığı belgeli hocalarımız tarafından kurslar verilecek. İnşallah hediyelik deri eşyalar imal edilecek. Ebru ve hat kurslarımız var. Seramik atölyesi ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ahşap ve oyma atölyemiz, kabak oyma atölyemiz, ayrıca ahşaptan minyatür ürün, maket yapımı, üfleyerek cam işleme imalatları da bu dönem sözkonusu olacak.” dedi.
AFYON BASTONU GÜNDEMDE
Afyonkarahisar Belediyesi İşletme Müdürü Muhittin Ok, bıçak atölyesinde imalatların yapıldığını, keçe atölyesinde değişik eşyalar üretildiğini söyledi. Bu dönem için kitre bebek yapılmaya başlanacağını aktaran Ok; “Kitre bebekler imal edildikten sonra Afyonkarahisar yöresine uygun kıyafetler giydirilecek. Boynuzdan üretilen tarak atölyemizin imalatları sürüyor. Şu anda devrek bastonu imal ediliyor. İnşallah yakın zamanda Afyon bastonu imalatı yapılacak. Bastona ismini veren kullanılan ağaçtır. Devrek bastonunun özelliği kızılcık ağacından olmasıdır. Afyon bastonu düşüncemiz de oluru varsa kiraz ya da vişne ağacından imalat planlanıyor. Afyon’a özgü desenler hazırlanacak. Gümüş atölyesinde İscehisar MYO’ndan bir hocamız ders verecek. Çeşitlendirme gümüşte artacak.” diye konuştu.
ŞUHUT BEZİ
POPÜLARİTE KAZANABİLİR
Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine ait olan ama kaybolmaya yüz tutan Şuhut Bezini günümüze kazandırmak istediklerini dile getiren Muhittin Ok, ilçe insanlarından malzeme temini halinde çabalayacaklarını belirtti. Kursiyerlerin kayıt ve malzeme adı altında ya da başkaca hiçbir ücret ödemek durumunda olmadıklarından söz eden Ok şöyle konuştu: “Her türlü malzeme Belediyemiz tarafından temin ediliyor. Kurs kayıt ücreti ya da başkaca bir ücret talebi yoktur. Kursiyerlerde aranan tek şart düzenli, devamlı katılım ve sebat etmeleridir. Bu kurslar unutulmaya yüz tutan sanatları ayakta tutarken kursiyerlere de iş edinme imkanı sunmaktadır. Bu gerçek gözardı edilmemelidir. Esas olan düzen ve disiplindir. Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban ne istendi ise almasını sağladı. Sağ olsun hiçbir şey eksik bırakılmadı.” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti