Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taşer: AFJET’te gecikme ceza hesabı yeniden düzenlenmeli

Taşer: AFJET’te gecikme ceza hesabı yeniden düzenlenmeli

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi H. Hüsnü Taşer, AFJET faturalarında uygulanan gecikme ceza oranı hesabının yeniden düzenlenmesini talep etti.

 

Afyonkarahisar Belediye Meclis Üyesi Mimar Hüseyin Hüsnü Taşer, Belediye Meclisi’nde yapılan birkaç toplantı öncesi AFJET A.Ş’de yapılan bir yolsuzluğu gündeme getirdiğini, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in de Vali Mustafa Tutulmaz’la görüştükten sonra Meclis Üyelerini bilgilendireceğini söylediğini, ancak bilgilendirme yapılmadığını hatırlattı.

 

Belediye Meclisi üyesi H. Hüsnü Taşer, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in AFJET A.Ş’de vuku bulan yolsuzlukla ilgili personelin görevinden ayrıldığı yönünde meclis üyelerine kısa bir açıklama yaptığını hatırlattı. Taşer, “Geçtiğimiz ay olağanüstü meclis toplantısı öncesinde apartmanımıza ait bir AFJET faturası yatırdım. Bu faturanın üzerinden belli bir miktar gecikme cezası tahsil edildi. Bir haftalık bu gecikme bedelini hesapladığımda yıllık yüzde 85 oranına tekabül ediyordu. Ben oradaki uygulamanın farkında değildim bilmiyordum. Bu oran bana çok afakî geldi. Bu oranın üzerine sosyal medyada bir paylaşımda bulundum. Çok tepkiler geldi. AFJET’te gecikme ceza oranı aylık yüzde 1.6 olarak belirlenmiş. Fakat faturanızı bir gün geciktirseniz bir ay gecikmiş gibi işlem yapılıyor. Aylık gecikme ceza oranı yüzde 1.6 bile bana göre yüksektir, özellikle de bu dönemde. İnsanlar faturalarını yatırabilmek için çıkamıyorlar, değişik sıkıntılar var. Sadece AFJET’in de son dönem faturaları ödemesini iki ay ertelediklerini biliyorum. Ondan önce tahakkuk eden faturaların hepsini tahsil edip gecikme cezalarını da uyguladılar. Örneğin bu yüzde 1.6’lık ceza oranı bin TL’lik bir faturaya uygulanıyorsa bunu 30’a bölüp gün sayısı ile çarparak uygulanmasını ve ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme getirmenizi rica ediyorum.” dedi. Burcu AYDIN’ın Haberi.

 

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.