Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taytak Müjdeledi: Toki Konutlarında Yerli Mermer Adımı

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisarlı mermer üreticilerine müjde verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ile Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek, Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette özellikle deprem bölgelerindeki TOKİ konutlarında bölgenin yerli taşlarının kullanılması hususu ele alındı.

 

MERMER SEKTÖRÜNE BÜYÜK KATKISI OLACAK

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak “Ülkemiz mermer üretiminde dünyada 7’nci sırada, ihracatta ise 8’inci sırada yer almaktadır. Afyonkarahisar ilimiz mermerin başkenti olarak bilinmektedir. İlimiz mermer üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer almaktadır. Ülkemizin her bölgesinde doğal taş mermer rezervleri vardır.  TOKİ hem deprem bölgelerimizde hem diğer bölgelerimizde sosyal konutlar yapmaktadır. Yapılan konut inşaatlarında bazı bölgelerde kullanılan mermerler müteahhitler tarafından başka ülkelerden ithal edilmektedir. TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Şimşek Bey ile, TOKİ Başkanımız Ömer Bulut Bey’i ziyaretimizde yapılan konutların mermer kullanılan bölümlerinde yerli mermerlerimizin kullanılmasını talep ettik. Sağ olsun Başkan Bey konuyu yakından takip edeceğini konuyla ilgili düzenlemeler yapacaklarını ifade ettiler. Bu düzenleme ile Türkiye’de ülke ekonomisine büyük katkıda bulunan mermer sektörümüze çok ciddi katkısı olacaktır. TOKİ Başkanımız Ömer Bulut her ziyaretimizde bizleri samimiyetle karşılamış ve desteklerini göstermiştir. Kendisine Türkiye’de mermer sektöründe faaliyet gösteren herkes adına teşekkür ederim.” dedi.

Taytak Müjdeledi Toki Konutlarında Yerli Mermer Adımı

ŞİMŞEK, TAYTAK’A TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşmede mermer sektörünün problemlerini paylaşan TÜMMER Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek ise “Vekilimiz her zaman mermer sektörümüzün en büyük destekçisi olmuştur. Her fuarımızda kendisi bizleri yalnız bırakmayıp sektörümüzün bütün talepleriyle yakından ilgilenmiştir. Bugüne kadar birçok konuyu çözüme kavuşturarak çok ciddi katkılar sağlamıştır. Bugün de TOKİ Başkanlığımızı ziyaret ederek yine sektöre ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir çözüme imza atmıştır. Ben Sayın vekilimize tüm emekleri için teşekkür ederim. Önümüzdeki günlerde TOKİ Başkanımız Ömer Bulut’u tekrar ziyaret edeceğiz. Mermer üreticilerimizle birlikte görüşeceğiz. Başkanımız TOKİ sosyal konut yapımları için özellikle deprem bölgesinde gerekli desteği vereceklerini ifade ettiler. Kendisine ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.