Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tek çıkış yolu İslam birliği!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)
Tek çıkış yolu İslam birliği!

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Afyonkarahisar Şubesi ile Mehmet Akif Ersoy Düşünce Topluluğu’nca ortaklaşa hazırlanan “Mekke’nin Fethi ve Kudüs” isimli program 31 Aralık Pazar akşamı AKÜ ANS kampusu AKM salonunda gerçekleştirildi. Geniş katılımlı programa yaklaşık 400 kişi katıldı.
MESCİD-İ AKSA İLK KIBLEMİZ
İstiklal Marşının okunmasının ardından Ömer Faruk isimli kişi tarafından Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Programın açılış konuşmasını AGD Şube Başkanı Muharrem Coşkun yaptı. İslam’ın hayatın her alanını kuşattığını, İslam’ın müdahil olmadığı hiçbir alanın bulunmadığını belirten Coşkun, “Bu gece ifsadın ve şirkin ayyuka çıktığı anlarda dışarıda olan her türlü ifsat hareketine karşı olduğumuzu deklare etmek için buradayız. Kabe, yeryüzünde ki bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır. Kudüs peygamberlerin, şehitlerin, Allah dostlarının, salih insanların hepimize emanetidir. Mescid-i Haram’dan sonra yeryüzünün en eski mabedi Mescid-i Aksa Kudüste’dir. Mescid-i Aksa ise ilk kıblemizdir” dedi.
BAĞLAYICI OLAN FETİH RUHU
Peygamber Efendimizin (SAV) “Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılmaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin” buyurduğunu belirten Coşkun, “Elbette ki zeytinyağı bir semboldür. Mekke’nin fethini, İstanbul’un fethini bu ülkede gündeme taşıyan Anadolu Gençlik Derneğimizin elbette Kudüs’ten geçmesi de mümkün değildir. İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Kudüs’ü, Mekke’yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur. Fetih, İslam ile insan arasına ki engellerin kaldırılmasının adıdır. Fetih, İslam’dan bihaber toprakları ihya ve inşa ederek İslam iradesi altına almaktır. Fetih, henüz İslam’la tanışmamış toplumların karanlık kalplerini İslam ışığı ile aydınlatmaktır” diye konuştu.
EN ÖNEMLİSİ ZİHİN TEMİZLİĞİ
Günümüzde ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılı durumun asıl sebebinin teknolojik gelişmişlikten geri kalınmasından dolayı işgal edilmiş İslam toprakları olmadığını söyleyen Coşkun, “Asıl sıkıntımızın batılı kaynakların tahakkümü altında işgal edilmiş zihinlerimiz olduğunu idrak etmek zorundayız. Bu durum karşısında da yapmamız gereken en önemli şeyin zihinlerimizin temizlenmesi olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Malumunuzdur ki kirli su ile temizlik yapılamayacağı gibi kirli zihinlerde, başka bir kirli zihinle temizlenmez. Bunun için dışarıdan bir müdahale gerekmektedir. Yani temiz su. Nedir bu zihinlerimizi temizleyecek olan temiz su? Elbette ki vahiydir. Vahyin ışığında aklımızı asli vazifesine yönlendirerek yeni fetihler için ihya ve inşa süreci başlatabiliriz. Eğer biz bunu başarabilirsek bilinmelidir ki bugünden sonra ki ilk fethimiz Kudüs olacaktır Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.
KÜRESEL SİYONİZM YOK OLACAK
Kudüs’ün doğusu ve batısı ile İslam’ın olduğunu ve İslam’ın kalacağını belirten Muharrem Coşkun sözlerine şöyle devam etti: “Bu ifade edeceklerim başta kendimiz olmak üzere doğacak olan tüm çocuklarımızın zihinlerine nakşetmek zorundayız. Kudüs doğusu ve batısı ile İslamındır ve İslam’ın kalacaktır. İsrail dünyanın en büyük terör grubudur ve en büyük baş belasıdır. Biz bırakın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmeyi, İsrail’in varlığını bile kabul etmiyoruz. İçinde bulunduğumuz bu durumdan tek çıkış yolu İslam Birliğidir ve İslam Birliği mutlaka kurulacaktır. Biz buna iman ediyoruz çünkü Yüce Rabbimiz bizlere Kur’an-ı Kerim de ‘Hak geldi batıl zail oldu, şüphesiz ki batıl yok olmaya mahkumdur. Onun için biz inanıyoruz ki bugünkü sıkıntılarının temel kaynağı olan küresel emperyalizm ve küresel siyonizm mutlaka Allah’ın izniyle yok olacaktır. Bu organizasyonda emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, bizleri kırmayıp buraya kadar gelen kıymetli hocamız Araştırmacı Yazar Hüseyin Selamcı’ya çok teşekkür ediyorum” Kudüs sinevizyon gösterimi, ardından öğrenci Tahsin Canacar tarafından şiir okundu. Program Araştırmacı Yazar Hüseyin Selamcı’nın sunumu ile devam etti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi