Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tek seferde başarılı 2 operasyon: 2 farklı kalp deliği tek operasyonla kapatıldı

Tek seferde başarılı  2 operasyon: 2 farklı kalp deliği  tek operasyonla kapatıldı

Bölgenin referans hastanesi olarak kabul edilen Afyon PARKHAYAT Hastanesi, Kalp Damar Cerrahi merkezi yine spesifik bir kalp operasyonuna imza attı

 

Geçtiğimiz günlerde nefes darlığı ve çabuk yorulma gibi şikâyetlerle Afyonkarahisar PARKHAYAT Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğine başvuran genç hastanın yapılan muayene ve tetkikleri sonrası tespit edilen Ventriküler Septal Defekt (kalp karıncıkları arasındaki delik) ve Atrial Septal Defekt (kalp kulakçıkları arasındaki delik) Perikard diye bilinen kalbi çevreleyen zar, özel bir işlemden geçirilerek yapay bir yamaya ihtiyaç kalmadan hastanın kendi dokusu ile tek operasyonla kapatıldı.
Afyon PARKHAYAT Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Kalbin sol ve sağ boşlukları arasındaki bölmelerde bir delik olduğu durumlarda, kalbin daha yüksek basınçlı olan sol tarafından, daha düşük basınçlı olan sağ tarafına fazla miktarda temiz (oksijenden zengin) kan geçer. Böylece daha önce akciğerler tarafından oksijenden zengin hale getirilmiş kan ve temizlenmesi için vücuttan getirilen kirli kan birleşerek akciğerlere tekrar pompalanır. Bu şekilde akciğerlere giden kan akımı ve akciğer atardamar kan basıncı artar (pulmoner hipertansiyon). Kalp daha fazla çalışmak zorunda kalır. Çabuk yorulma, nefes darlığı ve çarpıntı gibi kalp yetersizliği bulguları ortaya çıkar. Görülen belirtiler boşluklar arasındaki deliğin genişliği ile doğrudan ilişkilidir. Konjenital kalp hastalıkları denilen doğumsal kalp hastalıklarının erişkin yaşlarda görülmesi oldukça nadirdir. Konjenital kalp hastalıklarının tedavisinde tanı koyma süreci, ameliyat öncesi hazırlığı, ameliyatı ve ameliyat sonrası yoğun bakım takibi multidisipliner bir yaklaşım, tecrübe ve özen gerektirmektedir. PARKHAYAT Kalp Damar Cerrahisi kliniği, alanında tecrübeli uzman kadrosu ile birçok özel ve zorlu kardiyak cerrahiyi titizlikle gerçekleştirmektedir.” denildi.