Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknik Kolej öğrencileri tarihe yerinde tanıklık ettiler

70 öğrencinin katıldığı Çanakkale
Teknik Kolej öğrencileri tarihe yerinde tanıklık ettiler

70 öğrencinin katıldığı Çanakkale gezisine, Teknik Kolej öğretmenlerinden Ayşe Dudu Tırpan, Aydın Liman, Zeynep Çavdar ve Müdür Yardımcılarından Ömer Mürsel Bilik, Mustafa Aydoğmuş önderliğinde gidildi. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı tarihi yerlerini ve Çanakkale şehir merkezinde ki Truva Atı ve Aynalı Çarşıyı gezen öğrenciler, tarihe yerinde tanıklık etti.
Gezi hakkında bilgiler veren Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Müdür Yardımcısı Ömer Mürsel Bilik, gezinin amacının öğrencilerinin tarih bilincini artırmak olduğunu belirterek, tarihi konuları derslerde anlatımının yanında dokunarak ve hissederek öğrenmenin en kesin öğrenme metodu olduğunu söyledi.
Billik, Çanakkale gezisine 3 minibüs ile 70 öğrencinin katıldığını belirterek, sabahın ilk ışıklarıyla Çanakkale’de başlayan ziyaretlerin ilk durağının Gelibolu Yarımadasındaki Seyit Onbaşı Anıtı ve Rumeli Mecidiye Bataryası olduğunu ifade etti.
Gezi sonunda öğrencilerinin izlenimlerinin oldukça memnun olduğundan söz eden Bilik, “Öğrencilerimizin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini arttırmak; atalarımızın şanlı geçmişimizin en büyük destanları yazdığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına büyük bir mücadele gösterdiği Çanakkale Savaşlarının tarihi savaşlarının yaşandığı mekânları görmelerini sağladık. Bize bu fırsatı veren başta kolej yönetimine geziye katılan öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti