Temizlik Hastalarının Dikkatine!
Mutfağınızı, banyonuzu, evin her odasını temiz olsun mis gibi koksun diye bol bol temizlik ürünlerinden kullanarak yapıyorsanız, üzülebilirsiniz. Çünkü çoğu temizlik malzemesinin içinde o kovmaya çalıştığınız mikroplar bulunuyor.
MUTFAĞIN TEMİZ YÜZLÜ HAİNİ: SARI BEZ
Çoğu insanın mutfağının vazgeçilmezi sarı bez aslında mutfağınızın ve sizin en büyük düşmanınız. Çünkü bizler o bezleri genellikle ıslak bırakıyoruz ha bire bir yerleri siliyor olduğumuz için. Bezleri ha bir ıslak kalması mikropların en sevdiği durumdur. O ıslak bezde mantarlar türeyebilir. Diğer mikroplar ise çoğalabilir. Bu ıslak bez vakası sadece sarı bezler için değil genel olarak mikro fiber bezleriniz için de geçerlidir.
Çoğu insan ‘’daha demin yemek yedik ekmek kırıntıları kalmış sofrada dur şu bezle alıvereyim’’ diyordur. Bu lafı demek yemek yediğiniz ekmeğinizi üzerine koyduğunuz masanın ya da sofranın mikrop yuvasına dönüştürüyor olabilir. Gözle görülen pisliği temizlemek, temizlik yapmak değildir. Yani her sildiğiniz yere o bezle mikropları yayıyor olabilirsiniz. Bunu önlemek için kullandığınız bezi kullandıktan sonra her defasında deterjanla güzelce yıkayıp durulayınca kurumasını bekledikten sorna kullanmak en sağlıklı yöntemdir.
‘’HER ŞEY KARARINCA MAKBULDÜR’’
Evi temizlerken özellikle de yerleri silerken kullandığınız temizlik ürünlerini fazlasıyla kullandığınızda sildiğiniz yerlere fiziki zararlar veriyorsunuz. Bu zararlar fark edilmediği takdirde orada zamanla mikroplar ürer ve eve yayılabilir. Hatta her temizlik malzemesini birbirine karıştırmak kimyasal tepkimelerden dolayı da zehirli gazlar ortaya çıkarır ve o gazlardan bir nefes dahi almak ölümcül sebeplere yol açabilir. Yerleri sildiğimiz viladanın bezini ise kurumadan kullandığımız takdirde karşı karşıya kalacağımız tehlikeler yukarıda bahsettiğimiz bez yanlış bez kullanımıyla aynı sonuçları doğuracaktır.
KALİTESİZ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Uzmanların açıklamasına göre; Kalitesiz temizlik malzemeleri sadece yüzey alanında ki kirleri temizlerken, gözle görülemeyen bakterileri yok etmemektedir. Bu bakteriler zamanla, o alanı kullanan insanlara bulaşır ve kalıcı hastalıklara sebep olur.
Uzmanların bahsettiği hastalıklara örnek verecek olursak; astımlı bronşit, burun içerisinde ki kılcal damar çatlaklıkları, deri üzeri lekelenmeler ve bazı alerjik reaksiyonlar.