Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor: ABD’de Göçmenler Bir Kez Daha Tecavüz İddiaları ile Gündemde

ABD, göçmenler tarafından gerçekleştirilen tecavüz vakalarında son aylarda kaydedilen artışla çalkalanıyor. Tepkiler çığ gibi büyüyor…

ABD, göçmenler tarafından gerçekleştirilen

ABD’de geçtiğimiz Perşembe günü Corey B. Alvarez isimli Haitili bir göçmen, 15 yaşındaki engelli bir kıza tecavüz etmekle suçlandı. Massachusetts’te bir otelde gerçekleştiği iddia edilen olayla ilgili olarak tutuklanan Alvarez’in suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. New York üzerinden ülkeye giriş yaptığı kaydedilen kişinin hangi özel göç programı ile geldiği ise henüz bilinmiyor.

 

Olay yerinde müdahalenin ardından 15 yaşındaki engelli kızın hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Olayda Alvarez ile engelli kişinin Boston-Rockland’daki aynı bölgede (Comfort Inn) yaşadığı kesinleşirken kızın göçmen olup olmadığı henüz netlik kazanmış değil. Bununla birlikte adeta bir göçmen kampına dönüşmüş durumda, zira Plymouth İlçesi Bölge Savcılığı verilerine göre Massachusetts genelinde acil barınma sistemine 8 bine yakın aile kayıtlı ve çoğu da motellerde yaşıyor.

 

Soruşturma devam ederken tecavüz iddiaları ile ilgili duruşmanın 22 Mart 2024’te gerçekleşeceği bilgisi de aktarılanlar arasında.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor: ABD’de Göçmenler Bir Kez Daha Tecavüz İddiaları ile Gündemde

Sorumlusu Joe Biden mi?

 

Bu arada konuyla ilgili olarak bir sosyal medya paylaşımında bulunan Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, “Bay Alvarez’in ülkedeki varlığı başkanın pervasız sınır politikalarının bir sonucu ve bu tür trajedilerin yaşanması için hiçbir neden yok.” İfadelerini kullandı. Alvarez’in avukatı ise basına verdiği demeçte göçmen karşıtı söylemlerden rahatsız olduğunu söyledi.

 

Öte yandan tecavüz iddiaları ABD’de göçmenlerle ilgili barınma konusundaki sorunların iyiden iyiye su üstüne çıktığı bir dönemde geldi. Amerikan göçmenlik politikası hakkında tartışmaların arttığı bu dönemde geçtiğimiz ay da Venezuelalı bir göçmen, 22 yaşındaki bir kadını öldürmekle suçlanmıştı. Gelişmelerle ilgili olarak yaklaşan ABD Seçimleri öncesinde sorumlunun göçmenlere dair politikaları ile ilgili eleştirilere konu olan Başkan Joe Biden olduğu noktasındaki spekülasyonlar da basında yer buluyor.

 

Göçmen sayısı ile suç arasında bir paralellik var mı?

 

Veriler, ülkede göçmen sayısı ile suç arasında bir paralellik bulunmadığına işaret ediyor. Analizlere göre yasadışı göçlerde yaşanan son dönem artışlar ile yerel suç oranları arasında kayda değer paralellik bulunmuyor. Araştırmalar, ABD’de doğan insanların göçmenlere göre daha az suç işlediğine dair veriler sunmuyor. Bununla birlikte özellikle Latin Amerikalı göçmenlerle ilgili yoğun önyargıların süregeldiği biliniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti