Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal’de Ara Tatil Bereketi

Okulların ara tatile girmesiyle iş yoğunluğu artan Afyonkarahisar’daki termal oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Afyon Afbel Thermal & Spa Hotel Müdürü Ebubekir Önder, “Afyonkarahisar olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen konukları ağırlıyoruz.” dedi.

Okulların ara tatile girmesiyle

Türkiye’nin önemli jeotermal kaynaklara sahip kentlerinden biri olan Afyonkarahisar’da, termal otellere rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

“AFBEL OLARAK YÜZDE YÜZ DOLUYUZ”

Afyon Afbel Thermal & Spa Hotel Müdürü Ebubekir Önder, ara tatilin başlamasıyla yoğun bir dönem geçirdiklerini dile getirdi. Bölgedeki otellerin yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vermeyi sürdürdüğünü belirten Önder, “Şu anda hotelimiz dolu durumda. Ciddi anlamda misafir ağırlamaktayız. Misafirlerimiz termal turizmin yanında, Afyonkarahisar’ın tarihi güzelliklerini de görme imkânı buluyor. Aynı zamanda misafirlerimiz; Tarihi Uzunçarşı, Bedesten Çarşısı, UNESCO Tescilli Ulu Camii, Mevlevihane, Frigya gibi yerleri de gezebiliyor. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in projesi olan Saraydüzü Kamp Merkezide Afyonkarahisar’da Sağlık Turizmi ve Spor Turizmini öncelik olarak belirlenmesi, 2023 yılı yaz kampında Afyonkarahisar Spor Merkezi olarak 80’nin üzerinde takımın kamp yapması son derece önemli gelişmelerdir.” dedi.

“AFYON EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLIYORUZ”

“Yolların kesiştiği Afyonkarahisar’a Tescilli Gastronomi Lezzetlerini tatmaya bekliyoruz.” diyen Önder, “Yaklaşık 30 bin yatak kapasitesi bulunan kentimizde, aralarında beş yıldızlı otellerin de olduğu birçok tesisi tercih edecek olanlar, hem tatil yapacak, hem de şifalı suların keyfini çıkaracaklar. Afyonkarahisar olarak Türkiye’nin dört bir yanından gelen konukları ağırlıyoruz. Bu durum tabi ki kentimizin ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyor. Ara tatilde termal turizm hareketliliği iç turizm ve ekonomik bakımından önemli bir gelişme. Bu, sadece otellerin değil, kent ekonomisine de çok ciddi katkı sağlıyor. İnsanlar burada hem dinleniyor, hem gastronomi lezzetlerini tadıyor.” diye konuştu.

BAŞKAN ZEYBEK’İN TURİZM TEMALI ÇALIŞMALARI KARŞILIĞINI BULDU

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in her fırsatta dile getirdiği; “Afyonkarahisar’ın termaliyle, kültür turizmiyle, inanç turizmiyle, doğa turizmiyle turizm çeşitliliği zengin olan bir şehir olduğu” sözlerinin doğruluğunun sektördeki olumlu gelişmelerle bir kez daha kanıtlandığını söyleyen Önder, “Sayın Başkanımız Mehmet Zeybek’in ilimizin turizm zenginliklerinin tanıtılabilmesi için yurt içi ve yurt dışında yaptığı çalışmalar karşılığını buluyor. Başkanımız Sayın Zeybek, ‘Termal Turizm ve Gastronomi’ ile bunların destekleyici temaları ‘Kültür ve Doğa Turizmi’ üzerine şehrin potansiyelinin tüm Türkiye ve dünyaya tanıtılması için büyük çaba sarf ediyor.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti