Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP’nin hazine yardımı kesilmeli

Büyük Birlik Partisi (BBP)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Süleyman Çağlar, HDP’nin terör örgütü PKK’nın TBMM’deki siyasi uzantısı olduğunu ve buna rağmen Türk milletinin vergilerinden oluşan hazineden 2022 yılı için alacağı 77 milyon TL yardımın verilmemesi gerektiğini savundu

 

Çağlar, TBMM’de grubu olan siyasi partilerin hazine yardımı almalarının Anayasa’ya aykırı olduğunu ileri sürerek, “Anayasamızın 63. maddesinde “Hazine yardımı siyasi partilere hakça ve yeteri miktarda yapılmalıdır” denilmesine rağmen yıllardır mecliste grubu bulunan partiler bu yardımı kendi aralarında bölüşmektedirler” dedi. TBMM’de grubu bulunan 5 siyasi partiye yapılacak olan toplam yardımın 645 milyon TL olduğunu kaydeden Çağlar, “10 Ocak 2022 itibariyle TBMM’deki 5 partiye 645 milyon TL hazine yardımı yapıldı. Hâlbuki Milletimiz ekonomik olarak çok sıkıntı çekmektedir” diye konuştu. Çağlar, milletin vergilerinden oluşan hazineden 5 siyasi partiye yardım yapılmasının adil ve vicdani olmadığını savunarak BBP’nin 5 siyasi partiye yapılan hazine yardımının yardım olarak dağıtılması gerektiğini ileri sürdü. Çağlar, “ Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı hem mecliste, hem de kamuoyunda ‘gelin bu paraları almayın, zor da olan esnafa, çiftçiye, işçiye destek olarak verilsin’ demesine rağmen hiç yanıt alamamıştır” diye konuştu.
“HDP-PKK’YA VERİLECEK
YARDIM DONDURULSUN”
Hazine yardımı alan siyasi partiler içinde yer alan HDP’ye terör örgütü PKK’ya olan bağı nedeniyle yapılan yardımın dondurulması gerektiğine dikkat çeken Çağlar, şunları söyledi:
“Meselenin en acı olan tarafı da PKK’nın siyasi temsilci HDP’ye de necip milletimizin cebinden hazine yardımı yapılıyor olmasıdır. Evet, 50 bin vatandaşımızın katili olan ve ülkemizi parçalamak için mücadele eden bir örgütün meclisteki temsilcilerine Türk Milletinin hazinesinden 77 milyon para verilmesini kabullenemiyoruz.”
“ANAYASA MAHKEMESİ
HDP’Yİ ŞUBAK AYINDA
KAPATACAK İDDİASI”
Çağlar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP’nin kapatılması istemi ile Anayasa Mahkemesinde açtığı davanın Şubat 2022’de sonuçlanacağını iddia ederek, “Halen sürmekte olan HDP kapatma davasının Allah’ın izniyle Şubat ayında kapatılacak olan ‘HDP-PKK’ya’ hazine yardımının derhal dondurulması gerekiyor. Eğer şehitlerimizin hatırı varsa AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti bir araya gelip bu vicdani yaraya merhem olmalılar” diye konuştu. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti