Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıbbi Bitkiler Kongresi düzenlenecek – Kocatepe Gazetesi

Tıbbi Bitkiler Kongresi düzenlenecek – Kocatepe Gazetesi
Tıbbi Bitkiler Kongresi düzenlenecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, tıbbi ve aromatik bitkiler açısından ülkemizin potansiyel zenginliğini ekonomiye kazandırmak için harekete geçti. Bu çerçevede sektörün geleceğinin uluslararası ortamda masaya yatırılacağı ve hazırlıkları tamamlanan 1’inci Uluslararası Tıbbi Aromatik Bitkiler Kongresi (TABKON’17) 9-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek.
Ana teması “Tabii ve Sağlıklı Hayat” olarak belirlenen uluslararası kongreye gönderilen bildiri sayısı 2 bin adeti aştı. Ülkemizden ve dünyadan çok sayıda bilim insanının, araştırmacının ve sektör temsilcisinin katılacağı kongreye 600-700 kişinin gelmesi bekleniyor.
Kongrede geleneksel bitkisel tedavinin doğduğu Anadolu’da geçmişten gelen bilgi birikimi dikkate alınarak, şimdiye kadar yapılan bilimsel araştırma sonuçları, sektörün güncel problemleri, bireysel ve kurumsal tecrübeler değerlendirilecek, geleceğe yönelik milli hedef ve stratejilere odaklanılarak tıbbi ve aromatik bitkilerin bilimsel katma değeri tespit edilecek.