Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tiktok yasaklandı mı? Tiktok kapanıyor mu?

Çin merkezli teknoloji şirketi ByteDance’in sosyal medya platformu TikTok yasaklandı mı, kapatılacak mı, neden yasaklanacak? İşte yanıtlar…

Çin merkezli teknoloji şirketi

Tiktok yasaklandı mı? Tiktok kapanıyor mu?

2016’da Çin’de öyle bir sosyal medya platformu ortaya çıktı ki, TikTok isimli genç ve dinamik mecra tüm dünyayı dalga dalga etkisi altına aldı. TikTok, başta gençler ve daha çok da ergenlik çağındaki kimseler için öne çıkarken zamanla hemen her kesimin vazgeçilmez mobil eğilimlerinden birine dönüştü. Başarısında şüphesiz güçlü algoritması, kullanıcısını ‘tanıyan’ özellikler içermesi ve elbette gerçek bir trend olarak tüm dünyadan en ilgi çekici içerikleri barındırması etkili oldu. Ancak tartışmaları da beraberinde getirdi TikTok. Zira ‘her şey’ burada paylaşılır olmuştu ve kontrol mekanizmalarının yeterince iyi olmadığı, buna izin verildiği yönünde eleştirilerin ardı arkası kesilmedi. Peki gelinen noktada küresel ölçekte birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de TikTok yasaklandı mı, kapatılacak mı, neden yasaklanacak? İşte kapsamlı yanıtlar.

 

TikTok yasaklandı mı, kapatılacak mı?

 

Çinli sosyal medya uygulaması TikTok, iddialara göre Türkiye’de kapatılmaya çok yakın. Birçok ülkede ya yasak ya da kısıtlı kullanıma izin verilerek aktif olan TikTok ile ilgili Türkiye özelindeki tartışmalar arttı. Tartışmaların artmasında TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın açıklamaları son derece etkili oldu. Çünkü Yayman yaptığı açıklamada, TikTok ve bazı sosyal medya platformları ile ilgili torba yasa hazırlığına vurgu yaptı. Yasaya uymaması halinde TikTok’un kapatılması da dahil olmak üzere lisans iptallerinin gündeme gelebileceğine işaret etti.

 

“Kınıyoruz, lanetliyoruz…”

 

Yayman, “TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlakımıza anneannemize, kültürümüze yönelik, çocuklarımıza yönelik, kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir takım yayınları, bir takım görüntüleri, kınıyoruz, lanetliyoruz,” diyerek şöyle devam etti: “Buradan Tüm milletimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. 7 Aralık tarihinde TikTok’un Türkiye ve Avrasya Temsilcisi Emir Gelen beyi davet ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonuna gelecek ve bu konularla ilgili açıklama yapacak.”

 

Dikkat çekici açıklamanın ardından TikTok yasaklandı mı, kapatılacak mı, neden yasaklanacak soruları iyiden iyiye arttı. Yayman, açıklamasının devamında “TikTok’a kınama cezası, bant daraltma cezası, reklam yasağı dahil olmak üzere cezalar verilebilir.” İfadelerini kullandı.

Şimdilik Tiktok uygulamasının kapatılması ya da yasaklanması söz konusu olmasa da TBMM’deki görüşmelerin ardından durum net

 

Sosyal medya fenomenlerine yönelik kapsamlı operasyonlar

 

Son dönemde sosyal medya fenomenlerine yönelik kapsamlı operasyonlar yürütülüyor. Bu konuyla ilgi olarak da Yayman, “Başta TikTok olmak üzere kendilerine sosyal medya fenomeni diyen bazı insanların ki onların neyin fenomeni olduğunu asla bilmiyoruz ve ne yaptıklarını bilmiyoruz. Bu konuyla ilgili TBMM’de bir torba yasa hazırlığı var. Özellikle gelirlerinin araştırılması, muhasebeleştirilmesi, vergilendirilmesi konusunda çok çok ciddi adımlar atacağız. TikTok başta olmak üzere dijital mecralarda milletimize yönelik, ahlakımıza yönelik, ailemize yönelik, çocuklarımıza yönelik, başta müstehcenlik olmak üzere uygulamalar asla tasvip edilemez ve bu insanların iyi bir iş yapıyor gibi ortaya çıkması ve bunlara bağış yapılması zaten meselenin vahametini ortaya koymaktadır.” Dedi.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti