Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Trafik yoğunluğuna Belediye’nin çalışması yok vatandaş tedbir almalı”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, eğitimde neticenin iyi bir müfredat ve o müfredatı uygulayabilecek vasıflı öğretmenlerle alınabileceğini söyledi. Arslan, Afyonkarahisar Belediyesi’nin okulların açılmasıyla artacak olan trafik yoğunluğu için bir çabası olmadığını belirterek vatandaşların tedbir alması gerektiğini belirtti

 

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dün öğlen partide basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.
“ŞEHİTLERİMİZE ALLAH RAHMET EYLESİN”
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, 7 yıl önce 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen patlamada 25 askerimizin şehit düştüğünü belirtti. Arslan, “Ülkemiz genelinde de maalesef her gün şehit haberleri duymaya devam ediyoruz. Hem patlamada hem de terörle mücadele esnasında şehit düşen kardeşlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Mekânları cennet, makamları âli olsun. Ülkemizin huzura kavuşması için Cenabı Allah’a dua ediyoruz.” dedi.
“CENNET GENÇLERİNE VE PEYGAMBERİMİZE SELAM OLSUN”
Basın toplantısının düzenlendiği tarihin Hicri olarak 10 Muharrem 1441 tarihine rast geldiğini kaydeden Arslan, “10 Muharrem tarihi Hz. Hüseyin ve arkadaşlarının Kerbela’da şehit edildiği günün yıldönümüdür. Peygamber Efendimizin ‘Cennet gençlerinin efendisi’ dediği Hz. Hüseyin adaletsizliğe, zulme, baskıya, zorlamaya, güce boyun eğmemiş, canı pahasına karşı inancı ve ilkelerinden taviz vermemiştir. Selam olsun cennet gençlerinin efendisine ve onunla birlikte yiğitçe savaşan arkadaşlarına. Dünyada zalimin tarafında olanlar olmuştur, hatta bunlar çoğunlukta olduğu zamanlar de olmuştur ama unutmayalım ki zulme karşı çıkan yiğitlerde hep olmuştur. Allah bizleri zalimin yanında olanlardan eylemesin.” diye konuştu.
“YENİ ÖĞRETİM YILI HAYIRLAR GETİRSİN”
9 Eylül 2019 tarihi itibariyle 2019-2020 eğitim öğretim yılının başladığını dile getiren Arslan, “Yeni öğretim yılının başta öğrenci ve öğretmenler olmak üzere tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öğrencilerimize zihin açıklığı, öğretmen ve idarecilerimize kolaylıklar, servis işletmecisi kardeşlerimize de kazasız bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum. Eğitim deyince insanların sadece bilgi ve becerilerle donatılması yeterli değildir. Bizce eğitim, insan kişiliğinin tam gelişmesini, insan hakları ve temel özgürlüklere saygının kuvvetlenmesini sağlayıcı nitelikte olmalıdır. Tüm insanlar ve gruplar arasında anlayışı, hoşgörüyü, dostluğu ve barışı teşvik etmelidir. İnsanlarımıza doğruluk, dürüstlük, sevgi, saygı, kardeşlik, edep, emanet, gibi yüksek değerlerin de mutlaka kazandırılması gerekir. O nedenle biz, eğitim ve öğretimin terbiye boyutunu da önemsiyoruz. Bu değerlerin verilebilmesi için müfredatın buna uygun hale gelmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.
“NETİCE İYİ MÜFREDATLA ALINIR”
“Bugün ne acıdırki müfredatımız hala Fulbright Eğitim Komisyonu vasıtasıyla Amerika’nın kontrolü altındadır” diyen Arslan şu ifadeleri kullandı:
“İstediğiniz kadar okulu yapın, okulları akıl tahtalarla donatın, çocukların eline tabletler verin iyi bir müfredatınız ve bu müfredatı uygulayabilecek vasıflı öğretmenleriniz yoksa eğitimde istediğiniz neticeyi almanız mümkün değildir. Sürekli istikrardan söz eden 17 yıllık AK Parti döneminde 7 defa Milli Eğitim Bakanı değişmiştir. Her gelen bakanın söylediği ilk cümle ‘Böyle sistem olmaz, kökten değiştiriyoruz’ olmasına rağmen yaptıkları değişim sınav sistemleri ve yazı şekillerinden öteye geçmemiştir. Yaklaşık 90 yıl önce kabul edilen Türk Harfleri’nin el yazısı mı yoksa dik mi yazılacağı bile tartışma konusu olması hakikaten büyük bir ayıptır. Bizim arzumuz özgüven duygusuna sahip, kendi başına karar verebilen, kendi toplumunun tarihi birikiminden ve imkânlarından haberdar olan, küresel gerçekleri bilen, evrensel anlayış ve değerlerle bütünleşmiş şekilde donatılmış, milletin özlemlerini gerçekleştirebilecek bir nesli yetiştirebilecek bir eğitim sistemidir. Unutulmamalıdır ki kötü insan yoktur, kötü eğitilmiş insan vardır.”
“TRAFİK İÇİN VATANDAŞLAR TEDBİR ALMALI”
Okulların açılmasıyla daha da artacak olan trafik yoğunluğu için Afyonkarahisar Belediyesi’nin bir çalışması olmadığını belirten Arslan şöyle konuştu:
“Artan trafik yoğunluğuna karşı Belediyemizin herhangi bir çalışması olmadığı için vatandaşlar olarak bizim tedbir almamız gerekmektedir. Bu konuda evden en az 5 ya da 10 dakika önce yola çıkılması hem sizi hem de çevrenizdeki yaya ve sürücüleri rahatlatacaktır. Araç kullanırken cep telefonuyla görüşme yapmamaya özen gösterelim. Araçlarımızı gereğinden hızlı ve ya yavaş kullanmayalım. Yaya olarak karşıdan karşıya geçerken de dikkatli olalım. Bu duygu ve düşüncelerle yeni öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti