Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜGVA’da Çınar güven tazeledi

TÜGVA Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ramazan Sami Çınar, 4’ncü genel kurul toplantısında güven tazeledi.

TÜGVA Afyonkarahisar İl Temsilcisi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Afyonkarahisar İl Temsilciliği’nin 4’ncü il olağan genel kurul toplantısı Afyonkarahisar Belediyesi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) Salonu’nda bugün öğlen gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısına; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekileri Av İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, İGM Başkanı Burhanettin Çoban, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öndeş, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Sami Çetinaktı, Kızılay Başkanı Mehmet Yakın, Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Keskin, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Faruk Özkara ve vakıf üyeleri katıldılar.

DİVANA GÜMÜŞ BAŞKANLIK ETTİ

Kur’an-I Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının sonra genel kurul divanı İsmail Mazman’ın Başkanlığında; Necmi Gümüş, Ömer Faruk Akkaş, Okan Doğan’dan oluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açış konuşmasını TÜGVA Afyonkarahisar İl Temsilcisi Ramazan Sami Çınar yaptı.

 

“GENEL KURULUMUZ HAYIRLI OLSUN”

TÜGVA Afyonkarahisar 4’ncü il olağan genel kurulunun hayırlara vesile olmasını temenni eden Çınar, “Kuruluşundan bugüne kadar vakfımızın faaliyetlerinde emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Genel Kurulda görev alacak kardeşlerime şimdiden başarılar diliyorum. Bugün TÜGVA 81 il ve 571 ilçedeki temsilcilikleriyle bünyesindeki 41 yurt, 40 icathane, 80 kıraathane, 300 gençlik merkeziyle, 300 bini aşkın üyesiyle ülkemizin en büyük gençlik hareketi haline gelmiştir. Vakfımızın burslarıyla, yurtlarıyla, eğitim-öğretim çalışmalarıyla, kamplarıyla, kültür, sanat ve spor faaliyetleriyle gençlerimizin hayatlarının her alanında verdiği hizmetler her türlü takdirin üzerindedir. Ülkemizin yanı sıra yurt dışında da faaliyet gösteren vakfımızın kuruluş gayesine uygun şekilde iyiyi, güzeli, hakkı, adaleti esas alan çalışmaları geleceğimize güvenle bakmamızı sağlıyor. Hazreti Mevlana sorar, kişinin değeri nedir? Sonra kendisi cevaplar; aradığı şeydir. Sizler ilimden sanata, spordan teknolojiye kadar her alanda ne aradığınızı bildiğiniz için değerlisiniz.” dedi

“ARADIĞIMIZ İMAN OCAĞINDA ŞEKİLLENEN TÜM BİRİKİMDİR”

“Gençler, aradığımız şey; Hazreti Âdem Aleyhissalatu Vesselam’dan bugüne insanlığın iman ve hikmet ocağında şekillenmiş tüm birikimdir. Aradığımız şey; Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’dan bugüne İslam medeniyetinin inanç ve ilim membaından süzülüp gelen tüm hazinelerimizdir.” diyen Çınar, “Aradığımız şey; milletimizin Malazgirt’ten bugüne coğrafyamıza bilek gücü ve gönül enginliğiyle ilmek ilmek okuduğu tüm değerlerimizdir. Aradığımız şey; asırlık kayıplarımızın ardından her alanda yeniden yükselişimizin ifadesi olan, hep birlikte verdiğimiz işte bu mücadeledir. Bir yandan ülkemizin ve milletimizin yükselişinin maddi temellerini inşa ederken, onunla beraber yeni nesillerin kalplerini, gönüllerini, ruhlarını doyuracak iman çatısını da kurmalıyız. Ecdadımız bu şekilde üç kıta, yedi iklimde barışın, adaletin, huzurun, refahın bayrağını dalgalandırmıştır. Gelin bu toprakları kendimize nasıl vatan yaptığımızı şairin dilinden dinleyelim. ‘Anlar Diyar-ı Rum’a tac-ü teberle geldiler. Kimi Yunus, Kimi Tapduk, Kimi Hacı Bektaş-ı Veli, Gökte rahmet yerde nimet. Dört yana serpildiler. Anlar gelende bir avuc buğdaydılar. Oluklar yetmedi dolup taştı. Bir ucun anda kaldı. Bir ucun beller aştı. Çokluğun gökte yıldızlar ile bir saydılar. Kimisi hisar oldu kimisi burç. Kimisi oldu sahib-ül huruç. Ulû emre pir oldular. Şol Diyâr-ı Rum mülküne saltanatsız kuruldular.’” ifadelerini kullandı.

“ECDADIMIZI RAHMETLE ANIYORUZ”

Çınar, sözlerini şöyle tamamladı: “Evet, bu toprakları bizlere eline, beline, diline sahip olma düsturuyla verdikleri mücadele sayesinde vatan olarak bırakan ecdadın her birini rahmetle, şükranla, tazimle yâd ediyoruz. Rabbim bizlere de onlar gibi bu topraklara imanın, ilmin, irfanın, cihadın buğdaylarını ekmeyi, onlar gibi bu buğdayları gönül pazarında kavurarak harmanlamayı nasip eylesin diyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni görev alacak kardeşlerime başarılar temenni ediyorum. Ve inanıyorum ki çok daha ileri devam edeceğiz.”

ÇINAR YENİDEN İL TEMSİLCİSİ

TÜGVA Afyonkarahisar İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Ramazan Sami Çınar ‘ın İl Temsilciliğinde; Teşkilat Koordinatörü Necmi Gümüş, Ortaokul Koordinatörü Kadir Kocatepe, Lise Koordinatörü Kadir Karakoç, Üniversite Koordinatörü Yunus Akın, Kadın ve Aile Koordinatörü Zehra Dilek İşbilir, İl Eğitim Koordinatörü Fatih Gençler , İl Çalışan Gençlik Koordinatörü Hakan Sandıkçı’dan oluştu.

Haberin ayrıntıları gelecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti