Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye gençlerimizin gayretiyle dünyada yükselecek”

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, son yıllarda yerli üretimde adından söz ettiren Türkiye’nin gençlerin gayretiyle dünya genelinde söz sahibi olacağını söyledi

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı” Afyon Lisesi’nde açıldı. Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş, Okul Müdür Vekili Ramazan Balkan, Proje Yürütücüsü İsa Kayıhan, Afyon Lisesi’nin eski, Süleyman Demirel Fen Lisesi’nin yeni Müdürü Turgay Bingül, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“ÖZGÜR ZİHİNLERİN ÜRETKENLİĞİNE
İHTİYAÇ VAR”
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açış konuşmasını Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş yaptı. Salt okur yazarlıktan daha çok üretken bireylere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Diktaş, “Sadece salt okur yazarlık değil zihinlerimizi özgür şekilde ürekenliğe yönlendirerek üretkenliği ön plana çıkarmalıyız. Yeni icatlar üzerinde çalışarak ülkemiz ve insanlık için yeni kapıları açmak zorundayız. Bu fuarlarla gerçekleştirmiş olduğumuz tamda budur. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarımıza emek veren öğretmenlerimize, idarecileirmize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEVAMLILIĞI İÇİN ÇABA GÖSTERİLECEK”
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Kovid-19 pandemi şartlarında yüz yüze eğitime verilen ara nedeniyle yaklaşık 2 yıl sonra öğrencileri etkinliklerde görmekten mutlu olduğunu söyledi. Yalçın, “6 Eylül 2021 tarihi itibariyle kapılarını açan okullarımız artık yüz yüze eğitime devam edecek. Yüz yüze eğitimin devam etmesi için maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına dikkat etmemiz gerekiyor. Biz her zaman her konuda destekçiyiz. Her zaman yardıma hazırız.” diye konuştu.
“ÜRETMEDEN GÜÇLÜ
TÜRKİYE OLUNAMAZ”
Metin Yalçın, pandemi nedeniyle 2020 yılında açılamayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın gecikmeli olarak açıldığını kaydetti. Yalçın, “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı projelerini gerçekleştirilen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmaların sayıları artarak devam edecek. Çünkü düşünmeden, fikir üretmeden ülkemizi güçlü bir Türkiye haline getirmemiz mümkün değil. Artık son yıllarda hepimizin gördüğü gibi yerli üretimde Türkiye kendisinden söz ettiren bir ülke haline geldi. Kıymetli gençlerimizle bu güçlülük daha da artacak ve dünya genelinde söz sahibi bir ülke haline gelmiş olacağız. Bu gençlerimizin gayretleriyle olacak. Bu projelerde emeği geçen öğrencilerimize, danışman öğretmelerimize ve okul yöneticilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyon Lisesi Müdür Vekili Ramazan Balkan ile Proje Yürütücüsü İsa Kayıhan’a teşekkür belgesi verdi. TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış kurdelesi kesildikden sonra katılımcılar stantları gezdi. Proje sahibi öğrenciler öğretmenleriyle birlikte katılımcılara projelerini anlattı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti