Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Görme Engelliler Derneğinin İlk Kongresi Yapıldı

Türkiye Görme Engelliler Derneği Afyonkarahisar Şubesi ilk genel kurul toplantısı yapıldı. Derneğin Kurucu Başkanı Mesut Yurt, başkanlık görevine seçildi.

Türkiye Görme Engelliler Derneği

Türkiye Görme Engelliler Derneğinin ilk seçimli genel kurul toplantısı 21 Ocak 2024 Pazar günü Cumhuriyet Mahallesi’nde bir kafede yapıldı. Toplantı dernek üyesi Sabri Eğret’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Derneğin toplam 70 üyesinin, 47’sinin katılım sağladığı genel kurula Isparta Şube Başkanı Mehmet Ali Özbey, Engelliler Gençlik Spor Derneği Başkanı Serap Güderler katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Derneğin Kurucu Başkanı Mesut Yurt şunları ifade etti: “Derneğimizi 8 Ağustos 2023 tarihinde tescil ettirerek faaliyetlerimize kurucular kurulu olarak başladık. Kurucular kurulunda bendeniz Mesut Yurt, Kenan Üstündağ, İbrahim Kalaycı, Levent Yaşar Ülgü ve Serhat Yurt görev aldı. Yaklaşık altı aylık süreç içersinde önce dünyada mekân düsturuyla hareket edip bir yer kiraladık. Kuralarığımız yerin boyasını yaptırdık içinin mobilyası için İGM Başkanı Burhanettin Çoban, bizlere büro malzemeleri temin ettiler. Kendilerine bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Dernek ofisimiz faaliyete geçti. İkinci önceliğimiz üye kazandırmak oldu. Bu amaçla ilk etapta 50 üyeyi görüşmeler yaparak derneğimize kazandırdık. Kasım ve Aralık aylarında ise 10’ar üyeden toplam  20 üye daha derneğimize kazandırarak üye sayımızı 70’e çıkardık. Bu arada üyelerimizle genel üye toplantısı yaparak istek ve talepleri alınıp talepleri doğrultusunda bilgisayar ve aşçılık kursları açtık. Kurslarımız devam etmektedir 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Uluslararası Engelsiz Yaşam Fuarına yönetici arkadaşlarla gidip görme engelli bireyler için üretilen yenilikleri gözlemleme imkânı bulduk ve baston temin ettik. Aynı zamanda genel merkezimizin başkanı Fatih Karadayı ve yönetimi ile de bir görüşme yaptık. Bunun dışında derneğimizin ihtiyaç duyduğu gerekli defterler mühür, kaşe ve tabela yaptırılıp dernek hizmetine sunulmuştur. Daha önce bireysel çabalarımla Afyonkarahisar ili‘ne kazandırdığımız görme engelliler sınıfı için genel merkezimizle görüşerek braille baskılı hikâye kitapları görme engelliler sınıfına hediye ettik gene eğitim desteklerimiz kapsamında sesli hikâye kitabı projemiz devam ediyor. Okutulan sesli hikâye kitapları görme engelliler sınıfımıza teslim edilecek. Derneğimiz üyelerimizin de desteğiyle büyüyerek Afyonkarahisar ilinde layık olduğu yere ulaşacak ve hizmetlerine devam edecektir.” Toplantı saygı durusu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Beş aylık faaliyet raporunun hesap bilançosu okunup ibra edildi.  Genel kurul divanına yönetim kurulu aday listesi sunuldu. Tek listenin verildiği genel kurulda yönetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Seçim sonucu; Mesut Yurt, İbrahim Kalaycı, Kenan Üstündağ, Levent Yaşar Ülgü, Harun Abay, Yavuz Yardım, Beyza Kutlar ve Merve Cinkılıç yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti