Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk’ün kahramanlığı tarihe kazındı – Kocatepe Gazetesi

18 Mart Çanakkale Deniz
Türk’ün kahramanlığı tarihe kazındı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 104’üncü yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında dün sabah Afyonkarahisar’da ilk tören Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirildi. Törene askeri ve mülki erkan katıldı.
KUTLU ZAFERİN
104. YILDÖNÜMÜ
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu,  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini temsilen Malul Gazi Emre Öztürk anıta çelenk sundu. Saygı duruşu, saygı ateşi akabinde İstiklal Marşı okunarak Ayyıldızlı Türk Bayrağı göndere çekildi. Günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Piyade Yüzbaşı Kadir Kelebek yaptı. Kelebek, 18 Mart tarihinin Yüce Türk Milleti’nin bağımsızlığı ve kutsal vatan topraklarının bütünlüğü uğrunda, kahraman vatan evlatlarının, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek, şehitlik mertebesine ulaştıkları gün olduğunu kaydetti. 18 Mart’ın aynı zamanda tüm imkânsızlıklara rağmen, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin tarihe kazındığı gün olduğunu belirten Kelebek, “Türk Milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının, tüm dünyaya haykırıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104’ncü yıldönümüdür.” dedi.
AZİZ ŞEHİTLER MİNNETLE ANILDI
Piyade Yüzbaşı Kadir Kelebek, Çanakkale Deniz Zaferinin yıkılmakta olan Osman Devletinin küllerinden yeni bir Türk Devleti doğması ve Türk benliği kazanılmasının ilk kıvılcımını veren bir kahramanlık ve diriliş destanı olduğunu vurguladı. Kelebek şöyle konuştu:
“Aziz şehitlerimizi böyle anlamlı bir günde, gönlümüz sevgi, şükran ve minnet dolu olarak bir kez daha anıyoruz. 18 Mart Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma uğrunda, milletin vicdanında ve gönlünde en kutsal ölümsüzler olarak yaşayan kahraman şehitlerimizin günüdür. Bugün; ülkemizin birlik ve bütünlüğü ve halkımızın huzuru için canını verenlerin gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık Çanakkale’de ülkemizi işgal etmek isteyenlere karşı canını feda edenlerin gösterdiği kahramanlık ve fedakârlık, Çanakkale’de ülkemizi işgal etmek isteyenlere karşı canını feda edenlerin gösterdiği fedakârlıktan az değildir. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere vatanın bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için canlarını fedadan çekinmeyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”
Tören Vali Mustafa Tutulmaz’ın şehitlik defterini imzalaması ve şehitliklerin gezilmesi ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti