Ümit Boyner'in oğlu Sinan Bolak gözaltına alındı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in oğlu Mithat Sinan Bolak, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.
İBB davasında duruşmaya katılmadıkları ve kendilerine ulaşılamadığı belirtilen 5 kişi hakkında verilen yakalama kararının ardından Bolak’ın Türkiye’ye dönüşünde gözaltına alındığı bildirildi.
İBB davasında mahkeme, duruşmaya çağrılmalarına rağmen katılmadıkları ve kendilerine ulaşılamadığı belirtilen Fatih Mehmet Bozkurt, Ahmet Hamdi Çiçek, Mithat Sinan Bolak, Kamil Timur Delibaş ve Utku Cihan hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.
Kararın ardından Bolak, yurt dışında yaşadığı için kendisine telefon üzerinden ulaşılamadığını ve bunun iletişim sürecinde yaşanan bir aksaklıktan kaynaklandığını açıklamıştı.
Hakkındaki yakalama kararının ardından açıklama yapan Bolak, yargı sürecinden kaçmadığını belirterek Türkiye’ye gelip ifade vereceğini söylemişti.
Bolak açıklamasında, “Yargı sürecinden kaçınmam veya adli makamların çağrılarına kayıtsız kalmam söz konusu değildir” ifadelerini kullanmıştı.
Yurt dışında yaşadığı için kendisine ulaşılamadığını belirten Bolak, savunma yapmak üzere Türkiye’ye geleceği tarihin yakalama kararından önce belirlendiğini ifade etmişti.
Bolak, “En kısa zamanda, bu tarihi de öne çekerek ifademi vermek üzere mahkemede hazır bulunacağım” demişti.
Mithat Sinan Bolak, İBB bünyesinde Kültür A.Ş. Plan ve Organizasyon Müdürlüğü görevini yürüttüğü döneme ilişkin olarak iddianamede suçlamalarla karşı karşıya bulunuyor.
İddianamede Bolak hakkında, “İBB reklam izinleri karşılığında muvazaalı sözleşmelerle rüşvet alınması ve suç gelirlerinin aklanması” iddialarına yer veriliyor.
Söz konusu ifadeler iddianamede yer alan suçlamaları ifade ederken, Bolak ise yaptığı açıklamada yargı sürecinden kaçmadığını ve savunmasını yapmak üzere mahkemede hazır bulunacağını belirtmişti.
Bakmadan Geçme
