'Üretilen Ürün Ve Hizmet Hikâyesi Varsa Anlamlı'
AKÜ İİBF mezunu Bilim Uzmanı Gizem Gamze Satıcı, üretilen ürün ya da hizmetin ancak bir hikâyeye sahip olmasıyla anlam ifade edeceğini söyledi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü tarafından “Mezun Buluşması” kapsamında “Sosyal Medya, Marka, Algoritma ve Yapay Zekâ Uygulamaları” başlıklı bir konferans gerçekleştirildi.
Konferansı, fakülte mezunlarından Bilim Uzmanı Gizem Gamze Satıcı verdi. Konferansa; İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş’ın yanı sıra akademik personel ve öğrenciler katıldı.
“UYGULAMALARDA YAPAY ZEKÂ ETKİLİ”
Konuşmasında sosyal medyaya olan ilgisinin üniversite yıllarında başladığını belirten Satıcı, öğrencilere gelecek planlarını oluşturmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Akademik ve profesyonel deneyimlerinden örnekler paylaşan Satıcı, sosyal medya çalışmalarında algoritmaların etkisine ve yapay zekâ uygulamalarının bu süreçteki rolüne dikkat çekti. Satıcı, “Sosyal medya her geçen gün daha da derinleşen ve çok yönlü bir alan haline geliyor. Tez konum sosyal medya ve marka üzerineydi. Süreç içerisinde algoritmalarla çalışma deneyimim oldu ve bu beni yapay zekâ ile tanıştırdı. Bu alandaki bilgilerimi geliştirerek farklı kapılar araladım.” dedi.
“MARKANIN BİR HİKÂYESİ VARSA İNSANLARDA KARŞILIK BULUYOR”
Firmalara sosyal medya danışmanlığı hizmeti verdiğini de aktaran Satıcı, bir markanın hikâyesinin olmasının önemine dikkat çekti. Satıcı, “Marka, bir hikâye taşıyorsa insanlarda karşılık buluyor. Herkes bir ürün ya da hizmet üretebilir, ancak bunun bir anlam ifade etmesi için hikâyesi olmalı. Bu noktada sosyal medya, markanın hikâyesini yansıtmak açısından kritik bir araç.” diye konuştu.
Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.