Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzlaştırma Bürosu engellilerin umudu

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, uzlaşma dosyalarındaki şartlar ile toplumdaki sosyal sorumluluk bilincini artırmayı amaçlıyor.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu’nda Tehdit ve Basit Dolandırıcılık suçları çerçevesinde başlatılan soruşturma dosyalarında Uzlaştırıcı Muarrem Akaydın’ın girişimi ile tarafların, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek, engellilere tekerlekli sandalye alınması şartıyla uzlaşmaları sağlandı. Uzlaşmanın sağlanmasının ardından her iki dosyada bulunan şüpheliler, bir adet manuel ve bir adet akülü tekerlekli sandalye aldılar. Alınan sandalyeler ise Türkiye Sakatlar Derneği Eskişehir Şubesi’nde ihtiyaç sahibi engellilere teslim edildi.

Farkındalığı güçlendireceğiz
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, toplumdaki sosyal sorumluluk bilincinin artırılması maksadıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak çalışma başlattıklarını ifade ederek, “Uzlaştırma büromuz aracılığıyla başlattığımız çalışmalarımız netice vermeye başladı. Büromuzda müştekilerimizin de katkısıyla sağlanan uzlaşmalar çerçevesinde engelli kardeşlerimize sandalye temin edilmiş oldu. Önümüzdeki süreçte gerçekleştireceğimiz uygulamalarla başlatılan bu farkındalığı güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
Soruşturma dosyalarında bulunan tarafları engellilere tekerlekli sandalye alınması şartı ile uzlaştıran Uzlaştırıcı Muarrem Akaydın, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile uzlaşma müessesini toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla işletmeye çabaladıklarını ifade ederek, bu tür çalışmaların artması gerektiğini dile getirdi. Başkan Cafer Eşen ise gerçekleştirilen çalışmadan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, uzlaştırıcı Muarrem Akaydın ve uzlaşma dosyalarında bulunan müştekilere teşekkürlerini iletti.
Sandalyelerini teslim alan engelliler de çok mutlu olduklarını vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkürlerini bildirdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti