Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vakit altında kumar oynama vakti değil!

Sarraflar ve Kuyumcular Derneği
Vakit altında kumar oynama vakti değil!

Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ali Büyükduman, altının siyasi gerginlikleri sevmediğini vurguladı.
YÜKSELİŞ BEKLENTİ ÜZERİNDE
Dernek Başkanı Ali Büyükduman, siyasi gerginlikler sonucu güneydoğu da yaşanan süreç ve komşu ülkelerde süre gelen karışıklığın altın piyasasını derinden etkilediğini söyledi. Komşularla yaşanan problemlerin yanında müttefik bilinen ABD’nin Türkiye’ye oyun ettiğini belirten Büyükduman; “Rusya’nın da tavrı belli. Tüm bu gerginlikler altın fiyatlarını körüklüyor. Allah için mevcut gelişmeler nedeniyle fiyatların yükseleceğini bekliyorduk. Ama yükselen fiyat beklentimizin çok üzerinde oldu. Son bir aylık rakamlara baktığımızda yüzde 20’yi bulan artışlar var. İç piyasa da vatandaşın gelir durumu ve altına yaklaşımı belli. Fiyat artışı bu durumun üzerine tuz, biber ekti” dedi.
TÜNELDE IŞIK GÖZÜKMÜYOR
Sarraf ve kuyumcuların iş yapamama nedeniyle oturduğundan yakınan Ali Büyükduman, zorunlu olmadıkça yöresel deyişle ödünç durumu dışında altın satışı yapılamadığını açıkladı. Afyonkarahisar özelinde altın piyasasına baktığında tünelde bir ışık görünmediğinden yakınan Büyükduman; “Tünelde bir ışık göremiyorum. Bu demeci verirken ‘Fiyatlar bir kaç güne kadar böyle kalmaz geriler.’ diyemiyorum. Karamsar bir tablo içerisindeyiz. Çünkü önümüzü göremiyoruz. Altında kumar oynanacak vakit değil. Çok zaruri olmadıkça altın alım satımı yapılmamasını müşterilerimize tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
ASIL DUA ASKERE
 POLİSE YAPILMALI
Ali Büyükduman, altın piyasasının normale dönmesi dışında asıl dua edilmesi gerekenin kendisini vatan için siper eden askerler ve polisler olduğunu söyledi. Ali Büyükduman, mücadele de Allah’ın yardım etmesi için duanın bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Büyükduman şöyle konuştu: “Allah doğu da ve güneydoğu da kendilerini siper eden kahramanlarımızın yardımıcısı olsun. Allah onları gözlesin. İnşallah ülkemiz çeşitli nedenlerle Ortadoğu da bir bataklığa çekilmez. Bunlara dua etmemiz gerek diye düşünüyorum. İnşallah bunlardan paçayı sıyıralım Allah’ın izni ile herşey düzelir, rayına oturur. Kocatepe Gazetesi aracılığıyla tüm hemşehrilerime sesleniyorum. Benim hissettiğim kadarıyla güneydoğu da ki güvenlik güçlerimizin duaya ihtiyaçları var. Bizler bol bol dua edelim Allah yardımcıları olsun.” >> Burcu AYDIN’ın özel haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti