Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Çiçek’ten Türkiye’ye örnek yeni bir proje: Diyabet hastası 124 çocuğa özel proje hayata geçirildi

Vali Çiçek’ten Türkiye’ye örnek yeni bir proje: Diyabet hastası 124 çocuğa  özel proje hayata geçirildi

Vali Gökmen Çiçek’in son projesi “Minik Parmaklar Sadece Oyun Oynasın” projesi ile Diyabet Tip-1 hastası 124 çocuğun ailesine sensörlü glikoz ölçüm aleti verildi

 

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, önemli bir projeye daha imza attı. Vali Çiçek’in himayesinde gerçekleştirilen proje ile il merkezi ve ilçelerinde ikamet eden Diyabet Tip-1 hastası çocukların yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla Diyabet Tip-1 hastası 124 çocuğun ailesine sensörlü glikoz ölçüm aleti verildi.
“HASTA ÇOCUKLAR VE AİLELERİ İÇİN
GÜZEL BİR PROJE”
“Minik Parmaklar Sadece Oyun Oynasın” projesi Vali Yardımcısı Ömer Tekeş koordinesinde Afyonkarahisar İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Diyaliz Hastaları Organ ve Doku Nakilleri Yardımlaşma Derneğince gerçekleştiriliyor. Sensörlü glikoz ölçüm aletleri sembolik olarak 2 çocuğu da Diyabet Tip-1 hastası olan Sevgi Hanıma Vali Yardımcısı Ömer Tekeş tarafından teslim edildi. Konu hakkında bilgi veren Tekeş, “Çocukları Diyabet Tip-1 hastası olan aileler Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e glikoz ölçümü için çocuklarının parmaklarının her gün defalarda delindiği, bu durumun çocuklarda fiziksel ve psikolojik zorluklara neden olduğunu aktardılar. Sayın Valimiz bu sorunun ivedilikle çözülmesi için tarafıma talimat verdi. Bizde ‘Minik Parmaklar Sadece Oyun Oynasın’ projesini hayata geçirdik. Proje sayesinde aileler çocuklarının glikoz ölçümünü parmaklarını delmeden, kola takılan aparat sayesinde kolaylıkla yapacak ve risk durumunu raporlayabilecek. Gün içinde vücuttaki şeker miktarını anlık ölçen cihaz, ücretsiz uygulama sayesinde akıllı telefonlardan da takip edilebilecek. Aileler bu sayede çocuklarının sağlık durumunu doktorlarıyla da paylaşacak. Diyabet Tip-1 hastası çocuklarımız ve aileleri için güzel bir proje oldu.” dedi.
“ÇALIŞMA ÜLKEMİZE
ÖRNEK OLSUN”
İki çocuğu da diyabet hastası olan Sevgi Aydın Vali Yardımcısı Ömer Tekeş’e teşekkür ederek şunları söyledi: “Talebimizi Sayın Valimize ilettiğimizde sorunun bu kadar hızlı çözüleceğini tahmin bile edemedik. Bu projenin hayata geçirilmesi talimatı veren Valimiz Gökmen Çiçek’e, projeyi sahiplenen Vali Yardımcımız Ömer Tekeş’e, projenin her aşamasında bizlere rehberlik eden Afyonkarahisar İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Abdurrahman Özdilekler ve Dernek Başkanı Ahmet Akdağ’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmanın ülkemize örnek olmasını temenni ediyorum.”
>> Burak AYDIN’ın Haberi