Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vatandaşımız vicdanının sesini dinlesin” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl
"Vatandaşımız vicdanının sesini dinlesin"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında ülke gündemindeki konuları değerlendirdi. Konuşmasının büyük kısmını 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Değişikliği Paketi’ne ayıran Demirkırkan, “Bizleri yönetenler siyasi emelleri uğruna bizleri ayrıştırmaya kutuplaştırılmaya devam ediyorlar. 15 Temmuz sonrası ‘demokrasiye inanan tüm vatandaşlarımızı Yenikapı’ya davet ediyorum’ dediniz, biz de ülkemizin bekası adına demokrasi sahip çıkmak adına Yenikapı’ya geldik, parlamenter sistemin geliştirmenin önemini vurguladık. O gün bize sarılanlar bugün ‘Hayır’ diyenleri terörist olmakla, hainlikle suçluyorlar. Hayır diyen akademisyenden, hayır diyen gazeteciden, hayır diyen televizyoncudan, hayır diyen siyasetçiden, emekçiden, kadından, erkekten, yıllardır bu ülkeye emek vermiş emeklilerden, şehit annelerinden bile terörist ilan edecek kadar korkuyorlar. Ben hayır diyorum. Kusura bakmayın ama, ne beni ne de diğer vatandaşlarımızı terörist ilan etmek kimsenin haddine değildir” dedi.
“TERÖRİSTLİK TERAZİSİ
YANLIŞ TARTIYOR”
İktidarın terör konusundaki karnesinin zayıf olduğunu belirten Demirkırkan, “Elinizdeki teröristlik terazisi yanlış tartıyor, Geçmişte PKK’lılarla Oslo’da masaya otururken, İmralı’ya gemi seferleri düzenlerken, Diyarbakır’da Nevroz’u Apo’nun mesajları eşliğinde kutlarken, onların terörist olduğunu nasıl unuttuysanız bugün de vatansever, demokrat insanların Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli vatandaşları olduğunu, en az sizler kadar vatanını ve milletini seven insanlar olduğunu unutuyorsunuz” diye konuştu.
80 MİLYONU
TEMSİL ETMESİ GEREK
Demirkırkan, açıklamasına şöyle devam etti:
“16 Nisan’da ülkemiz referanduma gidiyor. Ancak maalesef biz referandum tarihini havuz medyasının köşe yazarından öğrendik. Ülkemizde devletin çöküş içinde olduğunun, ahbap çavuş ilişkisi ile yönetilen bir ülke haline geldiğimizin en güzel belgesidir. Biz seçimle ilgili bilgileri yandaş yazarlardan değil, YSK’dan öğrenmek isteriz. 16 Nisan’da yapılacak referandum bir parti seçimi değil, demokrasi seçimidir. Demokrasiden yana mı tavır takınacağız, otoriter yönetimden yana mı tavır takınacağız? Buna karar vereceğiz.
Referandumda vatandaşlarımızdan ellerini vicdanlarına koymalarını ve vicdanlarının sesini dinlemelerini istiyoruz. Soru şu. Cumhurbaşkanı taraflı mı olsun, tarafsız mı olsun? Cumhuriyet kurulalı beri Cumhurbaşkanı tarafsız. Çünkü cumhurun başkanı görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun 80 milyonu temsil ediyor. 80 milyonu temsil ettiği için tarafsız olması lazım.”
“ANAYASA MAHKEMESİ’NE GİTMEYECEĞİZ”
Anayasa değişikliğinin görüşülmesinden oylanmasına kadar pek çok konuda Anayasa’ya aykırılık tespit ettiklerini hatırlatan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Bu Anayasa taslağının anayasa Komisyonundaki ve TBMM’ndeki görüşmelerinden, oylamasına kadar, içerisinde barındırdığı pek çok aykırı hükme rağmen, CHP Anayasa Mahkemesine gitmeme kararı almıştır. Halkın egemenliğini koruyacak olan yine halkın iradesi ve gücüdür. Amasya Tamiminde dendiği gibi ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’. Halkın iradesiyle korunamayan bir egemenliğin, başka hiçbir güçle korunması mümkün değildir. Bu milletin demokrasiye sahip çıkacağına, TBMM’ne yani kendi iradesine sahip çıkacağına inanıyoruz. Bayrağımıza, vatanımıza, milletimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Son söz milletindir” şeklinde konuştu.
“İKTİDARDA KORKU
DAĞLARI SARDI”
İktidarda “Hayır” korkusunun başladığına dikkat çeken Demirkırkan, “Korku dağları sardı. 16 Nisan’dan sonra Türkiye’de aydınlıkların başlayacağını onlar da görüyorlar. Artık hayır çıkmasın diye ne yapacaklarını şaşırdılar. İktidar sigara bıraktırmaya yönelik  broşürlerdeki, reklamlardaki ‘hayır’ları yasaklıyor. Afyonkarahisar Valiliği yaptığı açıklamayla OHAL yasaklarını hatırlattı. Daha önce OHAL şartlarında seçim olmaz demiştik. Şimdi seçimde vatandaşımızı bilgilendirmek için Valilik’ten izin alacağız. Stand açma, açık ve kapalı alanda toplantı düzenleme, broşür dağıtma gibi birçok seçim çalışması için izin almak durumundayız. Biz sayın valimizin devletin valisi olarak davranacağına, hiçbir partiye siyasi destek sayılabilecek girişimlerde bulunmayacağına, adil olacağına inanıyoruz” dedi.
DEVLET KURUMLARI
TARAFSIZ OLMALI
Devlet kurumlarında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin propagandasının yapıldığına dikkat çeken Demirkırkan, “Sayın Valimiz’den devlet kurumlarının ve memurlarının tarafsızlığı konusunda uyarıda bulunması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Örneğin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı gençlik merkezlerinde, kredi ve yurtlar kurumuna bağlı yurtlarda düzenlenen ‘kariyer günleri’, ‘seminer’, ‘sohbet’ gibi etkinliklerde sadece AKP’li yetkililer mi davet edilip konuşma yapabilecektir. Sayın Valim, tarafsızlığınızı, devlet adamlığınızı göstermenizi bekliyoruz” diye konuştu.
>> Murat ARISOY’un Haberi

 

HAVA KİRLİLİĞİNDE DÜNYADA İLK 10’DAYIZ

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Afyonkarahisar’ın hava kirliliği konusunda dünyada ilk 10’a girdiğini kaydetti. Demirkırkan, “Afyonkarahisarımızın kirli havası nedeniyle defalarca açıklama yaptım. Bir kış daha geçti ancak en ufak bir çalışma görmedim. Dünya Sağlık Örgütü’nün hava kirliliği verileri incelenerek Guardian gazetesinde yayınlanan yazıda Avrupa’nın havası en kirli 10 şehrinin 8’i Türk şehri, Afyonkarahisar Avrupa’da 7’nci, ülkemizde 5’inci sırada” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti