Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vedat Işıkhan Kimdir

TC. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı kimdir, nerelidir?

TC. Çalışma ve Sosyal

Vedat-isikhan kimdir

TC. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 1966 yılında Mardin Artuklu’da doğdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı.

Hacettepe Üniversitesi sosyal hizmet alanında lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük süreçlerini tamamlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan akademik hayatı boyunca alanında başarılı çalışmalar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Hacettepe Üniversitesi Aile Hizmetleri Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanlığı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Uluslararası Stres Yönetimi Uzmanları Konseyi tarafından stres yönetimi konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde yaptığı önemli araştırmalar, uygulamalar ve katkıları sebebiyle 2016 Konsey Ödülüne layık görüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın akademik yaşantısında uzmanlaştığı önemli alanlar; çalışma hayatı, iş sağlığı ve güvenliği, işçi hakları, çocuk işçiliği ile mücadele, sosyal politika, sosyal sorunlar, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardımlar, dezavantajlı gruplar, endüstri ilişkileri, sendikalar, aktif yaşlanma, yaşlı bakım sigortası ve emeklilik sonrası sorunlar yer aldı.

2012 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Hükümet Programı kapsamında hayata geçirdiği Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP)’nın ilk saha çalışmasında ASDEP Genel Koordinatörü olarak görev yapan ve programın başarılı bir şekilde icra edilmesinde etkin rol alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 2015-2018 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığı’nda akademik danışmanlık görevini yürüttü.

Bu süre zarfında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat bilgisi dâhilinde; “2023 Hedefler: Yaş(lı) Dostu Politikalar” ve “Milli İradenin Zaferi” adlı kitapların hazırlanmasında aktif görev alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 8 Ekim 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyeliği’ne ve 17 Aralık 2021’de Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği’ne atandı.

Bu görev süresince Türkiye genelinde sosyal politika alanıyla ilgili saha çalışmaları, ilgili kurumların çalışmaları, illerin mevcut sosyal politika alanlarının gelişmesine yönelik yerinde incelemeler yaparak politika stratejileri geliştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde “Yüzyılın Sosyal Politikaları” adlı kitap literatüre kazandırdı.

3 Haziran 202’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı.

Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Fransızca ve Arapça bilmekte olan Işıkhan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti