Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Velilere görev düşüyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Velilere görev düşüyor

UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, gençlerin madde bağımlısı olması riskine karşı anne-babaları uyardı. Baykara, gençleri korumak için velilere büyük görev düştüğünü kaydetti

UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, madde bağımlığı ile ilgili basın toplantısı yaptı. Baykara, “Çocuklarınıza yapıştırıcı alırken mutlaka su bazlı olanları tercih ediniz.Su bazlı yapıştırıcıların ambalajlarında yeşil nokta ile işaret bulunmaktadır. Ayrıca ayakkabı yapıştırıcılarını ve boya incelticilerini evinizde bulundurmayın. İhtiyaç için aldığınız ambalajları işi bittikten sonra mutlaka imha edin. Çocuklarınızı sıkmadan kontrol altında tutun.Okul içindeki vedışındaki arkadaşlarını aileleri ile birlikte tanıyın.Okul dışında nerelerde vakit geçirdiğini mutlaka bilin. Çocuklarımıza gidebileceği en huzurlu ortamın evi olduğunu hissettirmeliyiz. Günlük sıkıntılarımızı evde çocukların yanında tartışmamalıyız. Bizler için en riskli grup aile içinde sigara,alkol ve diğer zararlı maddeleri kullanan kişilerin bulunmasıdır.Bu zararlı alışkanlıklardan bir an evvel kurtulmalıyız. Çocuklarımızın yanında kesinlikle zararlı maddeleri kullanmamalıyız. Çocuklarımız maalesef madde kullanımında aile bireylerini örnek almaktadır” dedi.
“Boya incelticisi ile
yapıştırıcılar, sokakta satılıyor”
Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan Uçucu Maddelerin Zararlarından İnsan Sağlığının Korunması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete’nin yaklaşık 40 gün önceki sayısında yayımlandığını belirten Baykara, “Şu an kırtasiye, nalbur, bir milyoncu ve seyyar satıcılarda satılan yapıştırıcıların üzerinde yüzde otuzdan az olmamak üzere çocuklara ve bağımlılara satılmayacağına dair resimli ve yazılı uyarı olması gerekiyor. Maalesef çocuklarda bağımlılık yapan beyin ve akciğerlerini hızla öldüren boya incelticisi ile yapıştırıcılar sokak ortalarında ve mağazalarda rahatça satılmaktadır. Şehrimizde de çocuk denecek yaştaki küçüklerde ve gençlerde uçucu madde kullanımı ve bağımlılıkları artmakta,sokaklarda tehlike oluşturmaktadırlar. Birçok çocuğumuz bu uçucu maddelerin tehdidi altındadır.Bu genç ve çocuklar şimdilik bireysel hareket etmektedirler.Bir çok şehirde bu bağımlılar çeteleşmekte ve her türlü olaya karışmaktadır. Şehrimizde adli olaylar artmadan acilen tedbir alınmalıdır” diye konuştu.
‘Merkeze gerek yok’ cevabı
Baykara, şöyle devam etti: “Şehrimizde acilen bu genç ve çocukların sağlık müdürlüğü bünyesinde tedavi ve topluma uyumlarını sağlayan merkez açılmalıdır. 5898 sayılı uçucu maddelerin zararlarından insan sağlığının korunmasına dair kanunun kontrol madde 2/6 ya göre ‘Bu Kanun kapsamındaki ürün bağımlılarının tedavi ve rehabilitasyonları Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, ilgili diğer merkezi ve mahalli kurum ve kuruluşlar tarafından, gerekli merkezler açılarak yürütülür’ denmektedir. Mahalli olarak tedavi merkezi açılabilmesi için ilgili kuruma yaptığımız başvuruda ‘ İlimiz istatistik verilerine dayanarak şu an ilimizde böyle bir merkezin açılmasına gerek olmadığı kanaatine varıldığı’ bildirilmektedir. Afyonkarahisar halkının da bildiği gibi sokaklarda sıkça bu gençlere rastlıyoruz.Bu denetimsizlik ve tedbirsizlikle de sayılarının maalesef zamanla artması beklenmektedir. İstatistik veri sonuçlarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”
“Manevi destek istiyorum”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kemal Baykara, dernek olarak yeteri kadar destek alıp almadıklarına ilişkin bir soruyu da şöyle yanıtladı: “Maddi destek beklemiyoruz. Bu işler Allah rızası yapılan işler. Bütçemin bir kısmını bu işlere ayırdım. Kendi imkanlarımla yürüyorum. Ancak bürokratik destek istiyorum. Çektiğimiz en büyük sıkıntılar bürokratik sıkıntılardır. Biz sokakta şurada burada sıkıntı çekmiyoruz. O kapıların önünde bir buçuk saate yakın bekletiyorlar bizi, mesai bitti deyip geri gönderiyorlar. Yarın gel diyorlar. Bazı şube müdürlerinin hoşuna gitmiyoruz, müdür yardımcılarının hoşuna gitmiyoruz, bize soğuk davranıyorlar, gözümüzün içine dahi bakmıyorlar. Bizleri küfretmekten beter hale getiriyolar. Bizim hatamız varsa da bizi uyarsınlar, yanlışlarımızı mutlaka söylesinler. Ama görevlerini yaparken UMUD derneği ile ilgili konulara dikkat etsinler. Çünkü biz tatlı su derneği değiliz. Maalesef gerekli yardımı görmüyoruz. Tabii bu iş biraz daha ağır ve çetrefilli olduğu için gönüllülere fazla yüklenmek istemiyoruz. 7 gönüllü arkadaşımız var. Emekli öğretmenlerimiz, piyasada esnafımız var rehber öğretmenlerimiz var. Bunlarla da uyumlu çalışıyoruz.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti