Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veteriner Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)  Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencileri için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) 

Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Numan Yöner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan ile birlikte AKÜ öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.

“VETERİNER HEKİMLİĞİN TARİHİ ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan yaptı. Veteriner hekimliğin dünya var olduğu sürece insanlığa hizmet edeceğini belirten Algan, “Veteriner hekimliğin tarihi çok eskilere dayanıyor. Veteriner hekimler, bundan tam 181 yıl önce, bu topraklarda sizler gibi veteriner fakültelerinden mezun olmak için fakültelerine kayıt oldular. O zamanlar veteriner hekimlik, askeri veteriner hekimlik okullarında yetişen bir meslek olarak icra ediliyordu. Kurtuluş Savaşımızda veteriner hekimlerin gösterdiği kahramanlıklar herkes tarafından bilinmektedir. Mareşal Fevzi Çakmak ‘Eğer Türk veteriner hekimler olmasaydı istiklalimizi kazanamayacaktık’ sözlerini Türk veteriner hekimlerin kahramanlıkları üzerine söylemek durumunda ve lütfunda bulunmuştur.” dedi.

Veteriner Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

 

 

 

 

 

 

“VETERİNER HEKİMLİK İNSANLIĞA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEK”

Algan, Türkiye’de Covid-19 aşısının bir veteriner hekim tarafından üretildiğini belirterek, “Memlekete hizmet etmek için bir hizmet mensubu olacaksınız. Bazı meslekler memleketine yaptığı hizmetlerle anılırlar. Dünya kurulduğundan beri veteriner hekimlik var. Dünya var olduğu sürece de veteriner hekimlik insanlığa hizmet etmeye devam edecektir. Sizleri bir kez daha tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“KENDİNİZE GÜVENİN”

Daha sonra söz alan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek, Veteriner Hekimlik mesleğinin önemini hatırlattı. Civelek yaptığı konuşmada, “Çok önemli bir mesleğin mensubu olmak üzere ilk adımlarınızı veteriner fakültesini seçerek ve veteriner fakültesine gelerek atmış bulunuyorsunuz. Şimdiden ben bu mesleğin birer ferdi olarak sizi görüyorum ve görmek istiyorum. Kendinize güvenin. Veteriner fakültesi eğitimi zordur, kolay değildir. Bunun bilincinde olun ama kendinize de güvenin. Sizler bu milletin asil birer ferdisiniz. Bu camianın da emin olun çok değerli birer mensubu olmaya da namzetsiniz. Şöyle bir bakıyorum ve her birinizin gözünde bu ışığı görüyorum.” dedi.

Veteriner Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

 

 

 

 

 

“TOPLUM YARARINA ÖNEMLİ VAZİFEYİ İCRA EDİYORSUNUZ”

Veteriner hekimlik mesleğinin sadece hayvan sağlığı ile değil, aynı zamanda doğrudan beşeri sağlıkla da ilgili olduğunu vurgulayan Civelek, veteriner hekimlerin, meslek hayatları süresince tüm toplumun yararına önemli bir vazifeyi icra ettiğinin altını çizdi. Civelek, öğrencilerinin tarihteki başarılı veteriner hekimleri örnek almaları gerektiğini belirterek, “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk edebi tarihinin önemli yazarı Ziya Gökalp, siyasiler, bakanlar, bürokratlar, özel sektörde önemli işlere imza atan nice meslektaşlarımız çıkmıştır aramızdan. İşte onları örnek alınız” dedi. Civelek, yeni öğrencilere başarıyı ana hedef yapmalarını öğütlediği konuşmasında, öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı diledi.

Veteriner Hekim Adayları Beyaz Önlüklerini Giydi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencilerinin beyaz önlüklerini giymesinin ardından tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti