Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Veteriner Hekimler’in 28. genel kurulu başladı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odasının 28. genel kurul toplantısı Jura Otelde başladı.

Mevcut Oda Başkanı Nevzat Algan’ın tekrar aday olduğu seçim yarın 11 Haziran 2022 Pazar günü 9.00-17.00 saatleri arasında Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası’nda gerçekleştirilecek.

Genel kurul toplantısı açılışında konuşan Oda Başkanı Nevzat Algan, veteriner hekimlik mesleğinin insanlık
tarihi kadar köklü ve kadim olduğunu söyledi. Algan, “Mesleğimiz tü mukaddesatta kutsaldır. Veteriner Hekimlik mesleğim, tarih boyunca, her çağda, vardır. İnsanlığa hizmetimiz
Savaşta Yüzbaşı Hüdai, bilimde Süreyya Tahsin’im.
Gitmeseniz de bizim olan O köylere koşan benim. Sizin için can veren, katledilen Volkan Lale’yim,
Covid denen illete aşıyı bulup hibe eden mucidim. Fikirde Ziya Gökalp’im. Mehmet Akif’im. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası 28. Dönem Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştiriyor olmanın heyecanı ve haklı gururu içindeyiz.
Meslek Oda’mızın’da içinde bulunduğu kamu kurumu niteliğindeki odaların kuruluş felsefesinden, hukuksal dayanağından, görevlerinden ve tarihsel süreçten kısaca bahsetmek istiyorum.
Bu vesileyle,
Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda Büyük Zaferin 100. Yılını coşkuyla yürekten kutluyorum.
Kendi ifadesiyle ‘’en az 7 bin yıllık bir Türk beşiği’’ olan Anadolu’yu- Vatanımızı 7 düvelin kanlı pençesinden kurtaran,
Büyük Önder, Başkomutan, Mareşal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını komutalarında ki Kahraman şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor Aziz hatıralarını şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad olsun. Son ve ebedi Devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti artık 1 asırı devirmek üzere. Bir asır, Şanlı Türk tarihi için kısa ancak insan ömrü için epey uzun bir süredir.
Geçen bu zaman içinde Devletimizin teşkilatlanma yapısını oluşturan unsurlarının, halk nezdinde ki anlamları ve görevleri ile Devleti oluşturan kademelerde görev alan bireylerin anlayışlarının ve davranışlarının mecrasını hatırlamakta fayda görüyorum.
Anadolu Selçuklu Devletini yeniden yapılandırma maksadıyla devletin bir unsuru olarak, yaklaşık 1300 yıl önce kurulan, Ahi Evran ismi ile müsemma Hoca Nasreddin in öncülerinden olduğu Ahilik geleneğinin gelişmesiyle 15. yy. da Lonca teşkilatları kurulmuştur.
Devlet-i Aliyye loncaları yöneticilerini kendileri seçmekte ve iç işleyiş kurallarını da kendileri saptamaktaydı. Bununla birlikte devletin koyduğu kalite standartlarına ve fiyatlara da uymak zorundaydılar.
1800’lü yıllara gelindiğinde, diplomalı ya da başka bir ifade ile akademik eğitim sonrası yapılabilen mesleklerin oluşmasıyla birlikte oda yapılaşmasına gidilmiş, Bu çerçevede Devlet-i Aliyye de 1879 yılında ilk Sanayi Odası kurulmuştur.
Cumhuriyet’in ilanından sonra ise Meslek Odası yapılanması desteklenmiş ve çeşitli düzenlemeler yapılmıştır.
Bu düzenlemeler sayesinde, devletin meslek odaları üzerinden değişik meslekleri kontrol altına almak, vergi vermelerini ve devlet, öncelikleri doğrultusunda üretim yapmalarını sağlamak gibi amaçlar güttüğü gütmüştür.
Günümüzde ki haliyle meslek Odalarının kuruluş kanunları bu mahiyette görevlerini sürdürmektedir.” dedi.

>> Burcu AYDIN’ın Haberinin ayrıntıları gazeteniz Kocatepe’de.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti